Proteklog tjedna građani predali policiji velike količine oružja

Tijekom proteklih dana zadarskoj policiji su građani predali vatreno oružje te su dojavili o pronalasku minsko-eksplozivnih sredstava.

Tako je u srijedu, 04. listopada,  policijskim službenicima građanin dragovoljno predao automatsku pušku, spremnike i 952 komada puščanog streljiva te pištolj s 22 komada streljiva , dok je građanka predala pištolj i 18 kom streljiva.

Dalje, dan ranije savjesni građani su dojavili o pronalasku minsko-eksplozivnih sredstava na širem zadarskom području, nakon čega su  policijski službenici za protueksplozijsku zaštitu na siguran način izuzeli dvije ručne bombe te jedan ručni bacač tzv „zolju“, javlja zadarska policija.

Početkom tjedna, 02. listopada je građanin dragovoljno predao poluautomtsku pušku sa streljivom.

– Zahvaljujemo savjesnim građanima koji su se pridružili akciji “Manje oružja, manje tragedija” kojom je bez ikakvih prekršajnih ili kaznenih sankcija omogućena dragovoljna predaja svih vrsta oružja i eksplozivnih sredstava te pozivamo ostale građane koji još uvijek čuvaju neregistrirano oružje i eksplozivna sredstva da ih bez straha predaju policiji. Napominjemo i da eksplozivna sredstva građani ne donose sami u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već namjeru za dragovoljnom predajom mogu prijaviti policiji na broj 192. Nakon poziva na adresu građana doći će policijski službenici u civilu i s vozilima bez oznaka koji će ta sredstva sigurno preuzeti, a ujedno će se osigurati i anonimnost dojave, napominju iz PU zadarske.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...