REAKCIJE Zubčić: “Dukić je išao jer je točno znao kako će putovanje izgledati”; Radeta: “Najodgovorniji za fijasko u New Yorku je gradonačelnik Branko Dukić”

Ne prestaju stizati reakcije na ostavku Maria Paleke na mjesto direktora Turističke zajednice grada Zadra. I iz redova zadarskog SDP-a stigle su reakcije čelnika gradske i županijske organizacije.

“Zadarski HDZ ima jednu izrazito odbojnu karakteristiku; kad naprave gadarije javnim novcem iznađu krivca i sve svale na njega. Njihova maksima je da se mora naći “žrtveno janje” i jer će se tako, tobože, otkupiti grijesi HDZ-a. Jasno je svima da je Mario Paleka bio loš direktor Turističke zajednice. Jasno je da je trebao otići i prije ovog puta u New York. Gadljivo je gledati kako redom Branko Dukić, Božidar Kalmeta i Šime Erlić sada nabacuju svu krivicu na Paleku. Kao da ga HDZ nije kadrovirao, kao da oni nemaju odgovornost. Uostalom, Kalmeta je birao Dukića koji je dva puta birao Paleku. Istina je upravo suprotna onome što tvrdi ministar Erlić kako gradonačelnik Dukić nije mogao znati što će se sve događati na tom putovanju. Dukić je išao jer je točno znao kako će putovanje izgledati i zbog toga je i njegova odgovornost, a ne samo Paleke.

Prvi sam, i prije snimke, rekao da se radi o privatnom putovanju što su snimke samo i potvrdile. Bez obzira na ostavku, očekujem uskoro odgovor od TZ-a na troškove puta. Sad kad je Dukić preuzeo vođenje TZ-a možda će on ipak, za razliku od Paleke, razumjeti da se TZ financira javnim novcem te da imamo pravo znati i za troškove reprezentacije, a i mnoge druge”, napisao je u svom reagiranju Jure Zubčić, predsjednik ŽO SDP-a.

Daniel Radeta, predsjednik Gradske organizacije ove stranke smatra kako bi ostavku trebao dati gradonačelnik Branko Dukić:

“Ako se već preuzima odgovornost, onda je treba preuzeti onaj tko je i najodgovorniji, a najodgovorniji za fijasko u New York-u je gradonačelnik Branko Dukić. Branko Dukić, inače predsjednik skupštine Turističke zajednice Grada Zadra, koji je za direktora postavio svog najboljeg prijatelja, mora odgovarati za ovo sramoćenje na svjetskoj razini ostavkom na mjestu gradonačelnika. Riječi na Maria Paleku i njegov rad ne treba trošiti. O njemu i njegovim promašajima smo govorili kada nije govorio nitko. Ono što je u ovom trenutku indikativno je trenutak ostavke. Razlog ne može biti samo rasipanje javnog novca jer ga je bilo i prije. Očito postoji puno veći razlog da se fokus odgovornosti prebaci na jednog nebitnog lika kao što je Mario Paleka. Svi znamo kako se ostavkom Paleke u Gradu Zadru i Turističkoj zajednici neće promijeniti ništa, sve dok se ne promjeni onaj najodgovorniji i dokazano najnesposobniji, a to je upravo gradonačelnik Branko Dukić. Ostavka, odmah!”

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...