Ribolovci zadarskog Zubaca pomeli su u Viru konkurenciju na dvodnevnom Državnom prvenstvu u sportskom ribolovu štapom s obale u kategoriji Masters +55.

Ribolovci zadarskog Zubaca Ivan Jukić i Mladen Bajlo uzeli su jučer na Državnom prvenstvu u sportskom ribolovu štapom s obale sve što je sjalo zlatnim sjajem. Veteranski Master +55 održan tijekom vikenda na ribolovnim pozicijama otoka Vira, donio je Jukiću naslov prvaka Hrvatske u pojedinačnoj konkurenciji, dok je u paru s Bajlom osvojio i momčadsko zlato. Jukić je u subotu i nedjelju s ukupno 54 ulovljene ribe težine 2.615 grama osvojio 3. i 4. mjesto, odnosno sedam plasmanskih bodova što mu je donijelo najvišu poziciju na pobjedničkom postolju.

– Bilo je puno štete i zadiva tijekom ribolova, ali sve skupa mogu biti zadovoljan ulovom i rezultatom. Osjećaj je dobar, pogotovo zbog pobjede na natjecanju koje je bilo besprijekorno organizirano – kaže zlatni zadarski ribolovac Jukić, otac svjetskog ribolovnog prvaka Nina Jukića iz zadarskog Zubaca. Do potpunog trijumfa na Državnom prvenstvu u Viru Jukić je došao u kombinaciji s Bajlom, koji je također otac jednog svjetskog ribolovnog prvaka, Davida Bajla, ali i suprug svjetske prvakinje Ardene Bajlo. Nabrajanje ostalih svjetskih prvaka i prvakinja, osvajača medalja na najprestižnijim natjecanjima ili državnih prvaka i prvakinja koji stanuju na adresi zadarskog 75-godišnjaka, otišlo bi unedogled. Jukić i Bajlo bili su u subotu i nedjelju poput zrelih trešnji na čokoladnoj glazuri slavnog Zubaca.

– Slavimo naslov svjetskog prvaka kojega je početkom listopada osvojio naš Ivan Galzina te brončanu medalju Marka Sikirića, kao i momčadsku zlatnu medalju – pohvalio se Bajlo novim reprezentativnim uspjesima s potpisom Zubaca. Ponudio je i dojam s veteranskog Mastersa.

– Osvajali smo srebrne i brončane medalje na državnim prvenstvima, ali dosad nismo bili prvaci. Ovo nam je prvo pojedinačno i momčadsko zlato – ističe 68-godišnji Bajlo dodatni razlog za slavlje. Ako je ovom pobjedničkom paru Bajlo donio barem šest desetljeća iskustva, strpljenja i umijeća, nešto mlađi Jukić unio je energiju i snagu neophodnu za desetosatno natjecanje održano tijekom dva dana u potpuno različitim vremenskim uvjetima. Subotu su na rtu Rastovac i rtu Vrulja obilježili pljuskovi, a nedjelju na plaži u Velikoj Slatini izmjena oblaka i sunčanog vremena, no bez kiše.

– Nije nam smetala kiša prvog dana natjecanja, jer smo bili pripremljeni na sve uvjete. Imali smo dovoljno strpljenja, sreće i kvalitetnu opremu. Bez toga nema uspjeha – govori Jukić, dok Bajlo ističe kako je 1.260 ulovljenih riba ukupne težine 39.762 grama – sjajan rezultat za Masters, pogotovo zbog novog načina ribolova, mjerenja i puštanja riba.

– Zasluge idu i domaćinu koji je bio izuzetan. Ništa nam nije nedostajalo i sve je bilo odrađeno na vrijeme – još napominje Bajlo. Iza Jukića u pojedinačnoj konkurenciji bio je srebrni Mihajlo Skandović iz riječkog Lubena s jednim plasmanskim bodom više od pobjednika (6. i 2. mjesto), dok je brončani Osman Tabaković iz pulskog Uljanika, vodeći nakon prvog dana natjecanja, ostvario 9 plasmanskih bodova (1. i 8. mjesto). Kako je Boris Jelenić iz porečkog Zubaca dva puta bio na 5. mjestu, odnosno ukupno 4. s deset plasmanskih bodova, jasno je da su se medalje dijelile nakon neizvjesne borbe koju su presudile nijanse, ili detalji elegantniji i tanji od najlona na ribičkom štapu. U momčadskoj konkurenciji srebrna medalja pripala je Skandoviću iz Lubena i njegovom klupskom kolegi Gracianu Kuljaniću, a bronca Mariju Kapovu i Dušku Rančiću, ribolovcima Giričića iz Kaštel Gomilice.

Ovaj sjajni ribolovni event na otoku Viru organizirao je Hrvatski savez za sportski ribolov na moru s opunomoćenikom Špirom Perasovićem, tajnicom natjecanja Tijanom Juretić, voditeljem natjecanja Igorom Marićem, glavnim sucem Krešimirom Milićem te Elizabetom Fumić koja je kao predsjednica ŠRD Vir bila u ulozi domaćina natjecanja. Liječnik na natjecanju bio je Viranin Mate Žepina, dr. med., srećom bez posla čak i u situaciji kada je jedan ribolovac nes(p)retno upao u more. Otvorenje Mastersa održano je u petak u Konobi kod Spavalice, kao i subotnja verifikacija ulova i izvlačenje sektora te nedjeljna završnica natjecanja sa svečanim ručkom, podjelom trofeja, medalja i nagrada. Od 2017. kada je na otoku Viru prvi put održano masovnije ribolovno natjecanje, tijekom sljedećih šest godina ŠRD Vir se iskazao u organizaciji županijskih, međužupanijskih i državnih prvenstava za sve uzraste i kategorije. Nedostajao je samo veteranski Masters.

– Sada smo i to odradili. Bilo je lijepo, prezadovoljni smo održanim natjecanjem, našim dragim prijateljima ribolovcima te zahvalni HSSRM-u na povjerenju koje nam je iskazano. Mislim da je sve bilo u najboljem redu – kaže predsjednica Fumić. Klupski tajnik Marić vodio je sva ta natjecanja brinući se da ribolovcima ništa ne nedostaje te da Masters dobije prepoznatljivi virski pečat.

– Sva natjecanja koja smo dosad organizirali imaju svoje draži i dinamiku. Najvažnije je da je sve prošlo kako smo planirali, a posebno smo zahvalni našim članovima i prijateljima bez kojih ne bismo mogli odraditi ovako složeno natjecanje – ističe Marić podcrtavajući imena mladih članova virskog ŠRD-a, u prvom redu Tamare Čavrag, Nadira Omerovića, Petra Baste, Tea Jančija i Leona Kastratija. Značajan obol Mastersu na Viru dali su Zlatko Janči, Duško Mazić Palestrina i Franc Pihler, koji su vrhunski posao odradili kao pomoćni suci. ŠRD Vir je kao domaćin natjecanja dobio priznanje HSSRM-a, a posebna priznanja još su dobili opunomoćenik Perasović i glavni sudac Milić. Ribolovno natjecanje održano je na ribolovnim pozicijama između rta Rastovac i rta Vrulja te na plaži u Velikoj Slatini u Viru.          

 

OKVIR: DRŽAVNO PRVENSTVO, POJEDINAČNI REZULTATI

1. Ivan Jukić (ŠRD Zubatac Zadar), 2. Mihajlo Skandović (ŠRD Luben Rijeka), 3. Osman Tabaković (KŠR Uljanik Pula), 4. Boris Jelenić (ŠRD Zubatac Poreč), 5. Oliver Alaburić (ŠRD Orada Pag), 6. Ivan Matas (KŠR Špinut Split), 7. Tomo Strossmayer (SRK Meduza Rovinj), 8. Adnan Arifović (ŠRD Lovrata Krk ), 9. Mladen Bajlo (ŠRD Zubatac Zadar), 10. Mario Kapov (RSK Giričić Kaštel Gomilica), 11. Slavko Štrkalj (ŠRD Uligna Kukljica), 12. Graciano Kuljanić (ŠRD Luben Rijeka), 13. Slobodan Naglić (ŠRD Zubatac Lovran), 14. Ivan Petrović (ŠRK Čikavica Šilo), 15. Milenko Matak (ŠRD Zubatac Zadar), 16. Neno Radić (KŠR Nebojsija Kaštel Kambelovac), 17. Drago Rajković (DSR Galeb Raša), 18. Mladen Vučetić (PŠRK Stobreč), 19. Duško Rančić (RSK Giričić Kaštel Gomilica), 20. Šime Juričev Barbin (Punta Rata Jezera), 21. Stanko Panić (ŠRD Zubatac Zadar), 22. Damir Perkov (SKRM Pirka Tribunj), 23. Claudio Sponza )SRD Baraj Vrsar), 24. Nikola Krpan (KŠRM Bura Karlobag), 25. Mario Adamo (ŠRD Ičići), 26. Vlado Grce (ŠRD Luc Novalja), 27. Zoran Podvorac (SKRM Pirka Tribunj), 28. Nebojša Jakić (PŠRK Stobreč), 29. Egon Vasilić (ŠRD Zubatac Lovran), 30. Dejan Perkov Stipičin (SKRM Pirka Tribunj), 31. Dalibor Brajković (DSR Galeb Raša).

 

Smatrate li da se vi ili netko vama blizak ne bi trebao nalaziti u ovoj galeriji? Ispunite Zahtjev za uklanjanje sadržaja a mi ćemo svakako pokušati uvažiti sve vaše objektivne razloge za isti. Svakako vas molimo da prije toga pročitate sve odredbe prije ispunjavanja istog.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...