Tijekom više od dvije i pol godine podizao novce s računa tvrtke i zadržavao ga za sebe, oštetio tvrtku za više od 67 tisuća eura

Policijski službenici Odjela gospodarskog kriminaliteta i korupcije u suradnji s nadležnim državnim odvjetništvom proveli su kriminalističko istraživanje nad 41-godišnjim hrvatskim državljaninom u svezi kaznenih djela protiv gospodarstva.

– Sumnja se da je kao odgovorna osoba trgovačkog društva sa sjedištem na zadarskom području, u vremenu od siječnja 2019. godine do kolovoza 2021. godine, s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi, na štetu trgovačkog društva protivno obvezi vođenja poslova društva pozornošću urednog i savjesnog gospodarstvenika propisanoj odredbom čl. 252. Zakona o trgovačkim društvima, s računa navedenog društva podizao novac koji nije utrošio u svrhu poslovanja društva već ga je zadržao za sebe. Na taj način trgovačkom društvu je pričinjena je materijalna šteta u iznosu od preko 67 tisuća eura, navodi se u priopoćenju zadarske policije.

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju protiv osumnjičenika se nadležnom državnom odvjetništvu u Zadru podnosi kaznena prijava zbog Zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...