Tko je odgovoran za nepoštivanje odredbi iz kolektivnog ugovora Liburnije? Dukić: “U kontaktu smo s direktorom, rješavamo sve te probleme”

Da je situacija u zadarskoj Liburniji još uvijek nezadovoljavajuća, svjedoči podatak kako zaposlenici te tvrtke i dalje čekaju ispunjenje stavki iz kolektivnog ugovora od strane Grada koji ih se obvezao brzopotezno ispuniti.

Upravo u tom smjeru pitanje gradonačelniku Branku Dukiću uputio je vijećnik Akcije mladih Roko Tadin kojeg je zanimalo tko je kriv za katastrofalno stanje prouzročeno nepoštivanjem odredbi iz kolektivnog ugovora potpisanog 4. srpnja.

– Radnici su jednostavno bili na rubu štrajka, uz pregovore s direktorom odlučili su taj potez još malo prolongirati. Direktor tvrdi da novci od Grada nisu stigli međutim u izvršenju proračuna se vidi da jesu, tko je odgovoran za takvo stanje?, upitao je Tadin na jučerašnjem Aktualnom satu.

– Kao što znate, u razgovorima smo ove godine bili sa svim našim gradskim poduzećima, svim sindikatima, također smo svjesni svih problema koji su bili nagomilani i, evo, u kontaktu smo s direktorom, ugovor je potpisan, ali, evo, sve te probleme rješavamo, poručio je gradonačelnik Dukić.

No Tadin nije bio nimalo zadovoljan dobivenim odgovorom:

– Dovodimo se u groznu situaciju zbog stvari koje se ne poštuju: zbog radnih sati, zbog isplate noćnog rada, zbog godišnjih odmora na koje ljudi imaju sasvim normalna prava, ja ne znam u čemu je u problem. Evo pa i da kažem jednu pozitivnu stvar, u Nasadima je također od 1.10. na snazi kolektivni ugovor. Uvjeravaju me da tamo neće biti tako, ja se iskreno nadam da neće, poručivši kako u Liburniji postoje i oni koji dolaze jedanput – dvaput mjesečno na posao, poput članova obitelji Nikoline Baradić. No tu temu ostavio je ipak za drugi put.

– Kao što sam rekao, nije situacija bajna ni u svim ostalim poduzećima, radnik treba biti plaćen za ono što radi, radnik treba biti isplaćen prema svemu onome što piše u kolektivnom ugovoru i vjerujem da će se to ispuniti, kratko je kazao gradonačelnik.

 

 

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...