U Srbu pijan vozio traktor, zbog ponavljanja prekršaja, završio u zatvoru na 15 dana

U petak, 13. listopada u 16 sati u Zagrebačkoj ulici u Srbu policijski službenici Postaje granične policije Gračac zaustavili su traktor bez registarskih oznaka s kojim je upravljao 58-godišnji hrvatski državljanin.

Alkotestiranjem vozača utvrđena je koncentracija alkohola od 2,79 g/kg. Daljnjim postupanjem utvrđeno je kako vozilom upravlja bez vozačke dozvole, koja mu je poništena zbog ranije počinjenih prometnih prekršaja i ranije prikupljenih negativnih bodova te kako je vozilu isteklo važenje tehničkog pregleda i obveznog osiguranja. Vozač je uhićen i smješten u prostorije policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva, javljau iz zadarske policije.

Obzirom da se radi o učestalom ponavljaču prometnih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, ostvareni su zakonski uvjeti te je od prekršitelja privremeno oduzeto vozilo kojim je upravljao. Uz optužni prijedlog 58-godišnjak je 14. listopada prepraćen na Općinski sud u Gospiću, uz prijedlog za izricanje kazne zatvora te za trajno oduzimanje vozila. Nakon saslušanja na sudu, 58-godišnjaku je određena mjera zadržavanja u zatvor u trajanju od 15 dana.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...