Uspjeh hrvatske ekipe na SP-u u ribolovu štapom: Ivan Galzina prvak svijeta, Marko Sikirić bronza, ekipi zlato!

Istarski Novigrad bio je domaćin 58. svjetskog prvenstva u ribolovu štapom iz usidrene brodice za kategoriju seniora.

Reprezentacija seniora u sastav David Bajlo, Marko Sikirić, Ivan Galzina i Luka Gredičak (svi iz ŠRD Zubatac Zadar) te David Pinezić (ŠRD Meduza Rovinj) i Stefano Erman (ŠRD Ribon Novigrad) na čelu sa izbornikom Matteom Jugovcem i trenerom Elvisom Barakom ostvarili su rezultat za pamćenje!

Ekipna svjetska medalja zlatnog je sjaj, a članovi ŠRD Zubatac Zadar osvojili su i pojedinačne svjetske medalje! Ivan Galzina svjetski je prvak za 2023. godinu, a Marko Sikirić brončani! David Bajlo osvojio je 5. mjesto pojedinačno!

– Nakon svjetskog pojedinačnog srebra 2017. godine u Hrvatskoj, nakon svjetske pojedinačne bronce 2018. godine u Portugalu te svjetskog pojedinačnog srebra 2021. u Crnoj Gori ovo je još jedna kruna ovog sporta! Titula dvostrukog svjetskog pravaka u udičarenju iz brodice je san svakog ribolovca. Pobjeda je još slađa jer smo na domaćem terenu, rekao nam je Ivan Galzina, aktualni svjetski prvak.

– Ribolov nije samo pojedinačni sport. Iza mog pojedinačnog rezultata stoji uspjeh cijele reprezentacije. Ovo je rezultat odličnog timskog rada, kvalitetnih priprema i treninga, višegodišnjeg iskustva svih članova reprezentacije te podrške kluba, Saveza i naših obitelji. Ovo je četvrto ekipno svjetsko zlato za reprezentaciju štapom iz usidrene brodice, a tu su još i druge ekipne medalje srebrnog i brončanog sjaja. Uspjeli smo ostvariti rezultate za povijest, rekao nam je Ivan Galzina.

Iduće svjetsko prvenstvo održat će se u Irskoj, zemlji koja je već bila domaćin svjetsko ribolovno prvenstvo i u kojoj je reprezentacija Hrvatske osvojila ekipnu i pojedinačnu medalju. Stoga, ribolovcima želimo da ponove rezultate i uspješno obrane medalje!

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...