Uvodi se novi prometni znak; Na tom dijelu vozačima će biti zabranjeno zaustavljanje!

Izmjenama zakona u Njemačkoj, sudionici u prometu morat će se prilagoditi novim izmjenama zakona koje bi trebale dovesti do sveukupnih poboljšanja. Radi se o izmjeni i dopuni Pravilnika o cestovnom prometu (StVO), prenosi Fenix Magazin, što je još u srpnju najavio državni tajnik Oliver Luksic. Od nekih drugih promjena, jedna će biti i odmah vidljiva na cesti, poput znaka ”Ladezone” koji se uvodi.

Naime, Ladezone trebao bi se odnositi na zonu utovara koja bi bila jasno ocrtana, a vozači će morati pripaziti jer im će im na tom dijelu biti zabranjeno zaustavljanje.

Inače, u Njemačkoj je za dostavne službe vrijedilo da parkiraju u drugom redu prilikom utovara i istovara, a sad se uvodi novina koja će im omogućiti zasebnu zonu.

Ne samo da bi ovaj potez mogao olakšati gužve koje se znaju stvarati na cestama zbog kamiona koji stoje u traci kako bi istovarili robu, već bi i povećala sigurnost sudionika zbog manjeg opsega kočenja i ubrzavanja.

Inače, ovim zakonom koji se uvodi posvećuje se veća pozornost i na okoliš, uz mogućnost općinskim vlastima da ih sami reguliraju.

Ukoliko je to potrebno zbog zaštite okoliša, klime ili zdravlja, vlasti će tako moći narediti zabranu prometa.

Posebne trake će se uvesti i za autobuse, a olakšat će se i postavljanje ograničenje brzine od 30 km/h kod škola i vrtića.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...