Zadarska Udruga leukemija i limfomi ovaj vikend u Zadar dovodi vrhunske medicinske stručnjake, u petak i humanitarni koncert grupe Forum

U petak, 20. listopada u 20 sati u HNK Zadar ne propustite humanitarni koncert u organizaciji Hrvatske udruge leukemija i limfomi Podružnice Zadar na kojem će nastupiti zadarska grupa Forum. Ulaznice možete kupiti na blagajni kazališta po cijeni od 12 eura za parket i 10 eura za ostala mjesta.

Taj je koncert uvod u tradicionalno dvodnevno događanje u organizaciji zadarske podružnice HULL-a koje nosi naziv “Znanjem do zdravlja – Osobne konzultacije – 4 kantuna”. U ovom je događanju, kako nam je rekla Tanja Blaslov iz Udruge, pacijent u središtu. Inače, izbor grupe Forum za ovaj koncert ujedno je i izbor jednog od četiri gosta ovog događanja, prof. dr. Igora Aurera, voditelja Hematologije KBC Rebro.

Središnje događanje je u subotu, 21. listopada u Kneževoj palači gdje će predavanja i konzultacije održati prof. dr. sc. Boris Labar – “Riječ i dodir i univerzalni lijekovi”, zatim prof. dr. sc. Igor Aurer – “Limfomi – novi lijekovi, nove nuspojave”, dr. sc. Lea Galunić Bilić – “Suvremena radioterapija u liječenju limfoma i leukemije” i dr. sc. Sandra Bašić Kinda – “Život nakon završenog liječenja”.

– Osmislili smo događanje u kome pacijenti mogu dobiti osobnu konzultaciju za svoju hematološku, eventualnu onkološku dijagnozu ili neku nedoumicu, upit, bilo kakav nalaz koji je vezan za ta područja medicine. Cilj nam je bio da, nakon predavanja četiri vrhunska stručnjaka koji uglavnom dolaze iz klinika, a imali smo i medicinsku sestru, imali smo i gostovanje Zaklade i uzimanje tipizacije jer dolazimo iz srodnih medicinskih područja, da pacijent dobije za sebe povratnu informaciju danas u doba kad su informacije dostupne na svim razinama, u svim medijima, na svim blogovima i internetskim stranicama. U konačnici to su teške bolesti koje imaju jako puno podvrsta, različitih stupnjeva i tipova i naravno da se čovjek u tome ne snalazi. Uvijek je dobro dobiti drugo ili treće mišljenje, uvid u nalaz najvećih stručnjaka, a uvijek su nam gosti prof. dr. Boris Labar i dr. Sandra Kinda, Zadrani koji su profesionalni vezani za Zagreb, ali emocionalno vrlo vezani za Zadar. Predstavljaju vrhunske stručnjake iz područja hematologije. Na ovaj način smo stvorili smo da oni svoj profesionalni vid ostvare sa svojim sugrađanima i vezu u kontinuitetu kroz svoju profesiju, rekla nam je Blaslov.

Inače, njezin suprug Igor predsjednik je zadarske podružnice i veliki humanitarac i pokretač ove inicijative da se pacijentima omogući ovako izravno komuniciranje s vrhunskim stručnjacima o bolesti koja ima puno nepoznanica.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...