ZBOG ZNANSTVENE KNJIŽNICE Radeta sazvao sjednicu Odbora za izbor i imenovanje: “Nadam se da ćemo postići konsenzus”

Nakon što je gradonačelnik Branko Dukić za vršiteljicu dužnosti Znanstvene knjižnice Zadar po treći put imenovao Marijanu Senkić Klapan, oporba upozorava kako je ovaj potez pravno upitan te da nema uporišta ni u zakonu, niti u statutu Knjižnice.

Predsjednik gradskog Odbora za izbor i imenovanje, SDP-ov Daniel Radeta, stoga je za ponedjeljak sazvao sjednicu Odbora na kojoj će pokušati imenovati Upravno vijeće kako bi se konačno proveo natječaj za izbor ravnatelja ili ravnateljice te ustanova počela normalno funkcionirati.

Predsjednici stranačkih klubova predložili su tri nova imena, među kojima je jedna gradska vijećnica, jedna profesorica jezika, a treća je knjižničarka. No, teško da će se u ponedjeljak postići konsenzus i oko ovih kandidatkinja s obzirom da su svih petero članova Odbora različitog stranačkog predznaka, odnosno podrške.

Radeta naglašava kako situacija sa Znanstvenom knjižnicom postaje alarmantna te će u ponedjeljak svakako nastojati postići dogovor oko imenovanja novog Upravnog vijeća.

Situacija je vrlo teška i na ovoj ćemo sjednici odlučiti o budućnosti Znanstvene knjižnice na kojoj ćemo najprije odrediti njezin status. Za dnevni red predložio sam dvije točke: razrješenje Upravnog vijeća u kojemu su ostala samo dva člana, te imenovanje novih članova. Iskreno se nadam da ćemo postići konsenzus klubova jer je neozbiljno da jedna ovakva ustanova bude rob nezakonitih odluka gradske vlasti, ali i međusobnih odnosa stranaka u Gradskom vijeću, poručuje Radeta.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...