Brodsko-posavska policija spriječila krijumčarenje migranata, bilo ih 26 u tovarnom prostoru

Policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske, obavljajući zadaće sprječavanja nezakonitih ulazaka u Republiku Hrvatsku su 31. listopada spriječili još jedan slučaj krijumčarenja osoba.

– Naime, oko 23.10 sati, policijski službenici su na području Slavonskog Broda zaustavili teretni automobil hrvatskih registracijskih oznaka kojim je upravljao 34-godišnjak, državljanin Republike Srbije, dok se u tovarnom prostoru nalazilo 26 osoba koje su nezakonito ušle u Republiku Hrvatsku. Nedaleko je zaustavljen i osobni automobil registracijskih oznaka Bosne i Hercegovine kojim je upravljala 28-godišnja državljanka Bosne i Hercegovine, dok se u istom kao putnik nalazio 48-godišnji hrvatski državljanin.

Nad svim osobama je provedeno kriminalističko istraživanje kojim je utvrđena sumnja da je 34-godišnjak, iz koristoljublja za unaprijed dogovoreni novčani iznos, primio u teretni automobil navedenih 26 osoba, koje su prethodno oko 22 sata gumenim čamcem prešle rijeku Savu i nezakonito ušle u Republiku Hrvatsku, te ih potom namjeravao prevesti do Zagreba.

Također je utvrđena sumnja da su 28-godišnjakinja i 48-godišnjak iz osobnog automobila sudjelovali u počinjenju kaznenog djela tako što su služili kao prethodnica prijevozu migranata, a s ciljem dojave o policijskim ophodnjama i izbjegavanju policijskog nadzora, navodi se iz Brodsko-posavske policije.

Policijski službenici su u srijedu, 1. studenoga, troje osumnjičenika predali pritvorskom nadzorniku Policijske uprave brodsko-posavske uz kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma.

Prema strancima će se provesti postupak sukladno Zakonu o međunarodnoj i privremenoj zaštiti i Zakonu o strancima.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...