Iaku su najavili kolektivnu ostavku, vijećnici Općinskog vijeća Vira ipak je nisu dali; Frane Vučetić: “Nismo valjda bedasti da damo ostavku pa da nas netko drugi zamijeni”

Iako je za danas održanu tiskovnu konferenciju u Hotelu Kolovare predsjednik Općinskog vijeća Općine Vir Josip Bašić najavio kolektivnu ostavku šestorice općinskih vijećnika Općine Vir, do iste nije došlo.

A uz predsjednika Bašića (HDZ) riječ je konkretno o ostavkama Frane Vučetića (Vir bez podjela), Šime Buškulića (DP), Veseljka Orlića (HDZ), Šime Vučetića (nezavisni) te Vesele Vučetić (HDZ).

– Nismo valjda bedasti da damo ostavku pa da nas netko drugi zamijeni, znači mora biti većina u Općinskom vijeću za ostavke. Kad pripreme dokumentaciju, neka nas pozovu, kazao je vijećnik Frane Vučetić.

A jedan od pokretača novonastale političke situacije jest nefunkcioniranje većine, odnosno kako je rekao Vučetić, opstruiranje od strane Jadranke Okreše, vijećnice koja je donedavno bila dio opozicijske većine.

– Gospođa Jadranka Okreša je već u drugom mjesecu tražila da je imenujemo za savjetnika Općinskog vijeća, i da zato prima naknadu. Mi smo to odbili iz prostog razloga. Zato što se mi borimo protiv takve politike i protiv takvih savjetnika koji su višestruko osuđivani, koji se nisu mogli kandidirati ni na ovim lokalnim izborima, a dan danas vode Općinu Vir. Odgovorno tvrdim da doslovno kriminalci vode općinu Vir, i to svi znaju, samo izgleda ne znaju tijela u ovoj državi. Mi smo to odbili jer jednostavno smatramo da smo drukčiji, i nećemo se dati niti ucjenjivati niti uvjetovati, bez obzira na to što smo bili spremni žrtvovati dio sebe da Vir napokon krene. Mi naše mandate ne držimo pod svaku cijenu i oni nama nisu bitni, poručio je Vučetić dodavši da je osim ovog zahtjeva, još jedan stigao u lipnju. Tad je vijećnica Okreša zatražila isplatu 1500 eura mjesečno. Naime, toliko bi koštalo svako njezino podizanje ruke.

Prijevremeni izbori su, kaže Vučetić, ono što je “gospoda zazivala posljednjih godinu i pol, dvije dana”.

– Navodno njih je šest, znači potrebna im je samo još jedna ruka da se raspišu novi izbori. Evo, ja s ovog mjesta pozivam tu gospodu, neka u Općinskoj upravi pripreme svu dokumentaciju, neka pripreme sve što je potrebno. Šest potpisa imamo s druge strane i šest potpisa imamo s ove naše strane. Znači to je preko devedeset posto Općinskog vijeća koje je spremno ići na izbore, napomenuo je Vučetić pozvavši i samog načelnika na ostavku.

– Da vidimo što će građani reći, jesu li građani za investicije, za red i zakon, ili za to da ih neko pljačka i da im dvadeset godina radi ovo što im radi, kazao je Vučetić još jednom aludiravši na brojne “grijehe”prošlog i trenutnog načelnika. Riječ je o Kristijanu Kapoviću i Marinu Radoviću koji i dalje zajednički djeluju i opstruiraju boljitak Vira.

Između ostalog dotaknuo se i činjenice kako je na Viru u proteklih 20 godina potrošeno skoro 300 milijuna eura proračunskih sredstava, istaknuvši kako Vir s 15 milijuna eura godišnje izgleda kao “jedna obična selendra”.

Još jednom se osvrnuo i na virski prostorni plan koji, kazao je, jedini u Hrvatskoj nije usklađen sa zakonom poručivši kako će to biti jedna od prvih točaka na sljedećoj skupštini Županijskog vijeća koju će on kao županijski vijećnik predstaviti, s obzirom na to da je nedavno aktivirao i tu svoju funkciju.

– Mi smo pokazali da od Vira želimo nešto napraviti. Mi zbog tih naših političkih razloga zbog kojih smo se okupili imamo strašne probleme, naime državni aparat se doslovno bavi s nama. On se ne bavi da istraži gdje je 300 milijuna eura, ne bavi se time zašto se ne poštivaju odluke Općinskog vijeća, ne bavi se s time kako se protuzakonito izvlači javni novac i dan danas, još jednom je ponovio Vučetić zaključivši kako pravna država na Virskom mostu staje.

Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, X, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...