Još 10 osoba optuženo za podmićivanja za lažne potvrde o cijepljenju protiv covida

USKOK je, nakon provedene istrage, pred Županijskim sudom u Zagrebu podigao optužnicu protiv devetero hrvatskih državljana i jedne državljanke Srbije zbog počinjenja kaznenog djela davanja mita.

– Optužnicom se 10 okrivljenika tereti da su, u razdoblju od rujna do studenoga 2021. godine u Zagrebu, iako su znali da nisu cijepljeni protiv Covida-19 i da stoga nemaju pravo na EU digitalnu COVID potvrdu, od medicinske sestre zaposlene u Domu zdravlja Zagreb-Zapad preko posrednika zatražili da u informacijski sustav Ministarstva zdravstva neistinito upiše da su cijepljeni. Nakon toga je posrednik medicinskoj sestri predao osobne podatke okrivljenika i najmanje 100,00 eura koje je prethodno pribavio od njih, a medicinska sestra je zatim u informacijski sustav Ministarstva zdravstva neosnovano upisala da su okrivljenici cijepljeni, na temelju čega su okrivljenici potom neosnovano ishodili EU digitalne COVID potvrde, navodi se u priopćenju kojeg je danas objavio USKOK na svojim stranicama.

Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, X, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...