“LIPI MOJ GRADE” Udruga turističkih vodiča Zadra Donat poziva na besplatno vođenje po gradu

Povodom blagdana sv. Krševana i Dana grada Zadra, Udruga turističkih vodiča Zadra Donat i ove godine organizira besplatna vođenja po gradu na hrvatskom jeziku.

Prvo vođenje je najavljeno za danas u 16 sati ispred crkve Gospe od Zdravlja, drugo je u srijedu, 22. studenog u 16 sati na Trgu Petra Zoranića, a treće na Dan grada, 24. studenog u 16.30 sati na Trgu sv. Krševana.

– Kao i svake godine Udruga turističkih vodiča Zadra Donat se uključuje u obilježavanje Dana grada Zadra. Kako mi radimo i zarađujemo od znamenitosti grada Zadra i od zanimljivosti o gradu, tako isto volimo nešto i vratiti gradu, podijeliti sa sugrađanima neke nove priče koje smo otkrili ili podsjetiti na neke informacije koje svi mi, hvala Bogu, učimo i zaboravljamo pa podsjetiti na neke stvari i detalje o poznatim spomenicima i poznatim zanimljivostima iz povijesti grada, najavio nam je to Ivica Škriljevečki, predsjednik Udruge.

Svi zainterersirani građani mogu biti dio ovih profesionalnih, ali ujedno i besplatnih vođenja po našem lijepom gradu.

– To su besplatna vođenja na hrvatskom jeziku i namijenjena su prvenstveno sugrađanima, ali i za sve goste grada koji mogu pratiti na hrvatskom jeziku. Da organiziramo na više stranih jezika, nema smisla jer je teško je pogoditi o vansezonsko doba, a prvenstveno je namijenjeno samim Zadranima, eventualno iz same okolice i onima koji tu borave iz ostatka Hrvatske, napomenuo je.

Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, X, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...