Na Dan grada Zadra svečani obljetnički koncert HPGD-a Zoranić “115 godina Zoranića”

Svečanim koncertom u petak, 24. studenoga 2023. godine, u crkvi sv. Krševana u Zadru, obilježit će se 115 godina rada i djelovanja Hrvatskoga pjevačkoga glazbenoga društva “Zoranić”, jednog od najstarijih amaterskih društava u Hrvatskoj.

Nakon sedam godina rada s Tomislavom Koštom, od rujna ove godine dirigentsko vodstvo preuzima Branka Višić Karavida. Rođena u Zadru, diplomirala je na Muzičkoj akademiji u Zagrebu teoriju glazbe i dirigiranje. Godine 1993. zaposlila se u Glazbenoj školi Blagoje Bersa u Zadru; danas je ravnateljica te škole u statusu ravnatelja savjetnika; uz to je članica predsjedništva Hrvatskoga društva glazbenih i plesnih pedagoga.

Kao i od samog početka, Zoranić djeluje u cijelosti na temelju amaterskoga rada. Tradicionalno njeguje hrvatsku kulturnu baštinu te prihvaća izazove suvremenoga glazbenog izričaja, nastojeći ostvariti vrhunske domete amaterskoga stvaralaštva.

Na programu su djela A. Doličkog, N. Jerolimova, R. di Marina, Š. Dešpalja, W. A. Mozarta, B. Berse, T. L. da Victorije, K. Odaka i J. Gotovca, a klavirska pratnja povjerena je Ivanu Štoriću. Gostujuću točku izvest će Mješoviti pjevački zbor Glazbene škole Blagoje Bersa pod vodstvom Nade Smoljan.

Koncert počinje u 19:30 sati, uz slobodan ulaz.

Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, X, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...