Počinju radovi na izgradnji solarne elektrane Opće bolnice Zadar vrijedni 191 tisuću eura

Opća bolnica Zadar objavljuje početak radova na projektu „Solarna elektrana Opća bolnica Zadar“ u suradnji s tvrtkom EL TIM d.o.o.. Kako su izvijestili, Bolnica je potpisala Ugovor o javnoj nabavi roba za opremu solarnih elektrana s konstrukcijom i montažom, datiran u lipnju 2023. godine.

Ukupna vrijednost ovih radova iznosi 191.272,00 €, a planirani rok izvršenja projekta, uključujući isporuku, ugradnju i puštanje u rad, jest prvi kvartal 2024. godine. Ovaj projekt ima značajan utjecaj na energetsku održivost Opće bolnice Zadar te predstavlja korak prema zelenijoj i ekološki odgovornoj budućnosti.

– Važno je napomenuti da je Opća bolnica Zadar, putem raspisanog poziva “Povećanje kapaciteta za proizvodnju solarne energije”, dobila Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt “Solarna elektrana Opća bolnica Zadar”. Ovaj ugovor, potpisan 31. svibnja 2022. godine, financiran je iz EGP financijskog mehanizma za razdoblje od 2014. do 2021. godine, u sklopu provedbe PROGRAMA “ENERGIJA I KLIMATSKE PROMJENE”. Ovaj inovativni projekt ne samo da će osigurati energetsku neovisnost bolnice, već će i doprinijeti globalnim naporima u borbi protiv klimatskih promjena. Opća bolnica Zadar izražava zahvalnost svima koji su podržali ovaj projekt i veselimo se zajedničkom ostvarenju ciljeva održivosti i zaštite okoliša, navodi se u njihovoj objavi.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...