Radnik Dukata 1996. godine slomio nogu na poslu, sada je dobio nepravomoćnu presudu

Radnik iz okolice Bjelovara početkom 1996. godine “stradao je na radu kada je izlazeći iz kamiona zadobio prijelom lijeve bedrene kosti”. Sada, 28 godina poslije, stigla je i nepravomoćna presuda.

Radio je u bjelovarskoj Sireli, današnjem Dukatu, a sud mu je još 2001. godine dosudio odštetu od 33.000 kuna (4.400 eura) koja mu je potom isplaćena, piše Danica.

Iz tadašnje presude Općinskog suda u Bjelovaru “utvrđeno je da na strani radnika ne postoji krivnja za štetni događaj”. “Naime utvrđeno je da je zbog konstrukcije kabine i nepostojanja rukohvata na vozilu na kojem je došlo do štetnog događaja, izlazak i ulazak u kabinu nesiguran, i to podjednako kod izlaženja licem prema unutrašnjosti kabine ili prema van”, navodi sud u novoj presudi koja je objavljena u petak.

Radniku su tada “utvrđene trajne posljedice iza prijeloma lijeve natkoljenice uz napomenu da su prisutne artrotske promjene koje mogu progredirati do stupnja koji zahtijeva operativni zahvat u smislu endoproteze kuka”.

On je doista u svibnju 2017. ugrađen umjetni kuk nakon dugotrajnog bolnog stanja i snažne šepavosti te posttraumatske nekroze glavice lijeve bedrene kosti. Zato je nakon toga podnio novu tužbu kojom traži naknadu štete zbog pogoršanja zdravstvenog stanja i fizičkih bolova te straha od operacije.

Sud mu je ovaj tjedan u novoj presudi dao za pravo te dosudio novu odštetu i troškove u iznosu od 8.200 eura plus kamate od podnošenja nove tužbe 2018. godine. U presudi se naglašava kako je “pogoršanje zdravstvenog stanja lijevog kuka isključivo posljedica prijeloma prije 28 godina“.

“Zbog toga je došlo do razvoja posttraumatske artroze i aseptične nekroze (odumiranja) glave bedrene kosti. Prema sadašnjem nalazu pri pregledu radnika, nakon operacije ugradnje umjetnog kuka došlo je do subjektivnog i objektivnog poboljšanja njegova stanja”, zaključuje ovaj tjedan sutkinja u novoj presudi.

Presuda donesena u petak je nepravomoćna i Dukat se na nju može žaliti u zakonom predviđenom roku. Postane li pravomoćna, radnik bi s kamatama mogao dobiti oko 9.000 eura.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...