ŠOKANTNO NASILJE U OŠ ŠIME BUDINIĆA Osmaš davio učenika koji je završio u bolnici! Ravnateljica: Udaljili smo ga s nastave

Val nasilja među učenicima zahvatio je cijelu Hrvatsku, međutim, ono što se dogodilo u Osnovnoj školi Šime Budinića na Voštarnici dosad je nezabilježeno. Učenik osmog razreda davio je kolegu iz sedmog razreda, zbog čega je 13-godišnjak završio u bolnici!

Prema saznanjima iz škole, do ovog strašnog događaja došlo je kada je napadač počeo gušiti mlađeg učenika želeći se uvjeriti koliko ovaj može izdržati do gubitka svijesti. Napadač je inače učenik koji školu pohađa uz pomoć asistenta u nastavi.

Zbog snažnog stezanja oko vrata, mlađi dječak ostao je bez svijesti, no rukovodstvo škole brzo je reagiralo i pozvalo mu hitnu pomoć. Kako doznajemo od ravnateljice Jagode Galić, dječak je, srećom, dobro te je pušten na kućnju njegu. No, sada mu ostaje oporavak od psihičkih posljedica koje mu je ostavio ovaj neviđen slučaj vršnjačkog nasilja.

Iako se o ovom događaju još uvijek provodi istraga, ravnateljica škole za naš je portal opisala najnoviju situaciju o ovom odgađaju s obzirom da su protiv 14-godišnjeg napadača već poduzete sve zakonom propisane mjere.

– Upravo rješavamo ovu situaciju koju trebamo provjeriti i sagledati sa svih strana. Na sreću svih nas u školi, napadnuti dječak je dobro te sada barem na svojim plećima ne nosimo teret tuge jer su posljedice mogle biti teže. U stalnom smo kontaktu s majkom kako bismo vidjeli je li dječak dobro, srećom, na zadovoljstvo svih nas, sve je u redu, kazala nam je ravnateljica koja je odmah poduzela i mjere protiv 14-godišnjeg nasilnika.

– On je udaljen s nastave dok se slučaj ne riješi, a nama je sada, ponavljam, najvažnije da je napadnuti dječak dobro i da nam se što prije vrati na nastavu, poručuje Jagoda Galić.

Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, X, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...