U subotu se u Škabrnji trči s mislima na žrtve Domovinskog rata i s ponosom na slobodnu Hrvatsku

Sedma tradicionalna atletska utrka Dani sjećanja od Škabrnje do Vukovara održat će se u subotu 11. studenoga 2023. u Škabrnji.

Organizatori utrke su Općinski ogranak Udruge dragovoljaca Domovinskog rata Općine Škabrnja i Hrvatski atletski klub Sveti Ante uz potporu općine Škabrnja.

Na utrkama se očekuje preko 200 sudionika iz Zadarske županije, od djece predškolske dobi do veteranki i veterana.

Za natjecatelje koji dolaze iz Zadra organiziran je prijevoz. Autobus polazi u 9:15 sati s parkinga iznad dvorane Krešimir Ćosić na Višnjiku. Dolazak u Škabrnju je predviđen oko 10 sati. U 10:40 atletičari i ostali sudionici s Trga dr. Franje Tuđmana polaze u koloni prema Spomen-obilježju masovne grobnice u neposrednoj blizini Osnovne škole Vladimira Nazora. Tamo će uz minutu šutnje položiti vijence i zapaliti svijeće u spomen na sve stradale u Domovinskom ratu te saznati sve o stradanjima u Škabrnji.

Slijede utrke, prvo onih najmlađih na kraćim dionicama (11:10 sati), a onda i glavna na 5 kilometara čiji je početak predviđen za 12 sati.

Svi sudionici će za uspomenu dobiti medalju, a troje najboljih u ženskoj i muškoj konkurenciji u glavnoj utrci pehare. Posebne nagrade dobit će najmlađi i najstariji sudionik utrke na 5 kilometara, a tu je i Nagrada za fair play  Mile Ivković – Mićo.  Za sve natjecatelje osigurana je okrjepa na staru i cilju.

„Ovom utrkom tradicionalno obilježavamo najteže dane u povijesti hrvatskog naroda. Ne zaboravimo ratne stradalnike, njihove obitelji, potomke i sve one koji su dali živote za slobodnu Hrvatsku, odajmo počast herojima jer to zaslužuju“,  poručio je brigadni general Mladen Mikolčević, inicijator utrke u Škabrnji.

„Sretni smo što možemo pokazati da u našoj Škabrnji život teče, da se mladi bave sportom, uče rade i razvijaju ovo ravnokotarsko mjesto za buduće generacije“, istaknuo je Zoran Gurlica predsjednik Općinskog ogranka Udruge dragovoljaca Domovinskog rata Općine Škabrnja.

„U Škabrnji otvorenih vrata dočekujemo sve radosna srca, sportaše, roditelje, hodočasnike, branitelje, udruge i sve one koji se dolaze pokloniti žrtvama srbskočetničke agresije“,  zaključio je načelnik općine Škabrnja Ivan Škara.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...