Ulagala u kriptovalute pa ostala bez više od 20 tisuća eura

Zadarska policija je jučer zaprimila prijavu o počinjenju kaznenog djela računalne prijevare. Kako navode, ovim kaznenim djelom oštećena je hrvatska državljanka sa zadarskog područja  koja je putem interneta stupila u kontakt s nepoznatim osobama u namjeri da investira  u kriptovalute.

Pri komunikaciji s nepoznatim osobama oštećena građanka je ustupila  tražene osobne i podatke o bankovnoj kartici, nakon čega joj je nepoznati počinitelj transakcijama s računa otuđio više od 20 tisuća eura. Policijski službenici nastavljaju rad na otkrivanju počinitelja ovog kaznenog djela.

– Ovim putem apeliramo na građane da budu oprezni prilikom plaćanja na internetu, osobito pri trgovanju kriptovalutama te savjetujemo da se uvijek traži financijski savjet prije nego što se ulože novčana sredstva, svakako ne prihvaćajte nenajavljene pozive o mogućnostima ulaganja, budite sumnjičavi prema ponudama koje obećavaju sigurnu investiciju, zajamčene povrate i veliku dobit, čuvajte se budućih prijevara, ako ste jednom uložili novac, prevaranti će vas vjerojatno ponovno ciljati ili prodati vaše osobne i bankovne podatke drugim prevarantima, policiji odmah prijavite sumnjive telefonske i on line ponude, upozorava policija.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...