VELIKI USPJEH Zadarski triatlonac Ivan Miljković istrčao Njujorški maraton

U srcu betonske džungle, deseci tisuće trkača iz cijelog svijeta okupilo se na ovogodišnjem Njujorškom maratonu, čarobnom događaju koji je ujedinio trkače svih razina, vještina i dobnih skupina. Ovogodišnji maraton ponudio je spektakularan prikaz sportske izdržljivosti, uz brojne zanimljivosti koje su obogatile već uzbudljivu atmosferu. Ovo je najveći maraton na svijetu ove godine sa ukupno 51.402 finišera te je ujedno treće najbrojnije izdanje ove utrke u povijesti. Pobjednici 52. izdanja maratona su Hellen Obiri (2:27:23, Kenija) i Tamirat Tola (2:04:58, Etiopija).

Jedan od sudionika bio je i zadarski triatlonac Ivan Miljković. On je podijelio svoje dojmove o ovom posebnom iskustvu, počevši od trenutka kada je prvi put posjetio New York 2015. godine.

– Sve je počelo 2015. godine kada sam prvi put došao u New York u posjet rodbini i prijateljima. Zaljubio sam se u taj grad i za mene nema boljeg mjesta na svijetu nego što je to američka ‘Velika jabuka’, prisjetio se Miljković. Nakon povratka iz Amerike, odlučio se posvetiti trčanju a Njujorški maraton postao je njegov san.

– Jednom moram trčati New York maraton, najveću utrku svijeta, rekao je Miljković.

Unatoč izazovima, uključujući i prepreke kod same prijave na utrku, nije gubio nadu. Iako se prvi put prijavio još 2017. godine, svake godine bi dobio odgovor kako nije izvučen na lutriji.

– Ove godine napokon se sreća okrenula na moju stranu te sam dobio mail kako ću napokon sudjelovati na TCS New York maratonu, dodao je s osmijehom.

Ceremonija otvorenja maratona s paradom nacija bila mu je poseban doživljaj, a sam start utrke na Staten Islandu označio je početak nevjerojatnog putovanja. Nakon prolaska kroz Brooklyn, Miljković ističe da je atmosfera postala apsolutno luda.

– Masa ljudi uz stazu s transparentima, megafonima, kostimima navija, pleše i pjeva. Nevjerojatna energija koju su mi pružili gledatelji bila je inspirativna, opisao je.

No najdraži dio utrke za Miljkovića bio je u Long Islandu, gdje su ga podržavali prijatelji i rođaci iz Zatona.

– Uopće ne znam kako da im se zahvalim na podršci i cijelom gostoprimstvu. No zato i jesmo prijatelji cijeli život bez obzira u kojem smjeru nas život i posao odveo, naglasio je.

Ivan Miljković je utrku odradio izvrsno, po planu i bez poteškoća, završivši s vremenom 04:07:36.

– Vrlo sam zadovoljan pogotovo jer mi je ovo tek drugi istrčani maraton, izjavio je. Zahvalnost je izrazio i svom treneru Ivanu Tuti, koji mu je pružio ne samo pripremu nego i ključne savjete. Trener ga je prije svega naučio strpljenju za koje tvrdi da je jako važno na ovako dugim utrkama.

– Nakon utrke mogao sam se vratiti natrag na Long Island na druženje sa svojim prijateljima. Nevjerojatan dan za mene i primjer kako jedan amaterski sportaš može doživjeti nešto veliko u sportu. I New York, znam samo jedno, vratit ću se opet!, zaključio je s osmijehom.

Maraton je ponudio nevjerojatno iskustvo, a Ivanova priča dodala je i zadarsku notu ovom već legendarnom događaju. Našem Ivanu čestitamo na velikom uspjehu i želimo mu još više istih u idućim godinama koje su pred njim, prenosimo s Triatlon kluba Zadar.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...