BENKOVAC Na Trgu Domovinske zahvalnosti 23. i 24. prosinca Božićni sajam

U Benkovcu će se 23. i 24. prosinca održati Božićni sajam i to na Trgu Domovinske zahvalnosti.

Kao i prethodnih godina, u razdoblju od 22. prosinca do 1. siječnja 2024. godine Benkovac će biti u blagdanskoj atmosferi zahvaljujući manifestaciji Advent u Benkovcu. Događanja će se odvijati uglavnom na glavnom gradskom trgu (Trg Domovinske zahvalnosti). Svaki dan raznoliki prigodni zabavni i glazbeni programi koji obećavaju ugodnu atmosferu u predbožićno i novogodišnje vrijeme ispunjenu glazbom i tradicijom. Organizacija ovog Adventa rezultat je suradnje Grada Benkovca, Turističke zajednice Ravnih kotara, Udruge studenata BIK, Moto kluba BIK, Radio Benkovca, Klape Asseria, Klape Kotaranke, Kulturno-umjetničkog društva “Branimir” Benkovac i Udruge DJ-eva i autora elektronske glazbe Ritam.

Svečano otvaranje Adventa u Benkovcu predviđeno je za 22. prosinca, a u sklopu Adventa u Benkovcu 23. i 24. prosinca od 08:00 sati održat će se Božićni sajam koji će okupiti brojna lokalna obiteljska poljoprivredna gospodarstva, lokalne obrtnike, udruge koji će na ovom sajmu pokazati bogatstvo svojih proizvoda, 23.12. od 11 sati održat će se tradicionalna božićna fritulijada, a u večernjim satima s početkom od 21:00 sat posjetitelji će moći uživati u koncertu Grše.

Radost adventa nastavit  će se i na Badnjak  kada će se unutar Božićnog sajma od 10 sati održati tradicionalna podjela bakalara okupljenim građanima, a poseban događaj i veselje najmlađima biti će dolazak Djeda Božićnjaka i moto Mrazova iz MK Bik koji će im darivati prigodne poklone na glavnom gradskom trgu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...