FOTO ŠPUD-ov Jack Skellington iznenadio prolaznike!

Jack Skellington iznenadio je jučer brojne prolaznike na potezu od Škole primijenjene umjetnosti i dizajna do II Palače i izmamio je mnoge osmijehe na lica, čudio se kišnom Adventu bez pahulja i družio se s najdražim društvom: djecom!

Kako su rekli iz ŠPUD-a, povod njegovoj šetnji bila je projekcija filma “Nightmare before Christmas / Predbožićna noćna mora” koju je priredila Kino Zona u Polivalentnoj dvorani Providurove palače, a na kojoj je Jack bio – gost iznenađenja!

– Prije dvije godine ga je kao temu svog završnog rada izradila naša aranžersko-scenografska dizajnerica Larisa Galac uz pomoć svog mentora prof. Igora Budimira!  Danas smo ga malo prerušili u božićno ruho kao što se i sam lik Jacka prerušavao u filmu, a za razliku od djece u filmu, ova naša zadarska nimalo ga se nisu bojala!! Sva su mu htjela biti blizu i malo ga držati za ruku!  Zahvaljujemo Kino zoni za ovu veličanstvenu filmsku poslasticu u predbožićno vrijeme, i to u godini kada film obilježava svoj 30. rođendan! Malo tko zna da je upravo “Nightmare before Christmas” Tima Burtona u režiji Henryja Selicka prvi dugometražni animirani film u potpunosti napravljen u tehnici stop animacije, a ove godine je izabran za National Film Registry zbog svoje kulturne, povijesne i estetske važnosti! Zato, ako niste, pogledajte ovo umjetničko djelo! A ako jeste – gledajte opet!!!, napisali su u objavi iz ŠPUD-a.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...