INTERNETSKA PREVARA Nepoznati muškarac od 58-godišnjakinje uzeo 11.000 eura za “kupnju” dionica

Policijski službenici Službe kriminalističke policije Policijske uprave zadarske provode kriminalističko istraživanje u svezi kaznenog djela prijevare počinjenog na štetu 58-godišnje hrvatske državljanke.

Kako je izvijestila zadarska policija, 58-godišnjakinja je u rujnu ove godine putem interneta stupila u kontakt s nepoznatom muškom osobom koja se predstavila kao posrednik za trgovinu dionicama te joj je ponudio kupnju dionica, na što je oštećena pristala i potom svojom bankovnom karticom autorizirala više novčanih transakcija u sveukupnom novčanom iznosu oko 11 000 eura, nakon čega je shvatila da je prevarena i događaj prijavila policiji.

– Još jednom pozivamo građane na oprez kako ne bi postali žrtvama investicijskih prijevara. Naglašavamo kako ulaganje u kriptovalute nije samo financijski rizično, već postoji opasnost da ćete postati žrtva hakera. Stoga budite vrlo oprezni, dobro se informirajte i potražite financijski savjet od provjerenih stručnjaka prije nego što uložite novac u rizične investicije. Policija apelira na građane da u komunikaciji s nepoznatim osobama osobito ne dostavljaju osobne podatke ili brojeve bankovnih kartica, a posebno da se ne ustupaju zaporke aplikacija internetskog bankarstva, kao ni druge podatke vezane za autorizaciju bankovnih transakcija!, apeliraju iz policije.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...