Jure Zubčić: “Kad mislite smijeniti Renatu Bek? Tko stoji iza nje?”; Vicković: “Iz ravnateljice stoji njezin rad”

Županijski vijećnik SDP-a Jure Zubčić na današnjoj je sjednici Županijske skupštine zatražio ostavku ravnateljice Doma zdravlja Renate Bek, a zbog problema u kojima se ova ustanova nalazi već duže vrijeme.

– Problemi zadarskog Doma zdravlja sad već počinju iskakati na tjednoj bazi. Znači, imali smo od problema s pedijatrima, od problema i planiranja obiteljskih liječnika, potpuno kronično zapuštenu infrastrukturu, neulaganje i neinvestiranje u nove medicinske aparate na što zaposlenici i liječnici u Domu zdravlja opetovano upozoravaju. Pored svega, tu ustanovu opterećuju i loši međuljudski odnosi. Ustanova je to koja se bori i s vlastitom likvidnošću pa smo, tako, nedavno svjedočili da nisu bili u mogućnosti zbog svojih dugova liječnici nisu mogli ispostaviti račun jer je software tvrtka koja upravlja softwareom blokirala rad zbog dugova. Nije to jedini dobavljač kojem Dom zdravlja ne plaća, to su problemi koji su sad već kronični, a imamo ravnateljicu u petom mandatu. Kada mislite smijeniti najodgovorniju, odnosno ravnatelju Renatu Bek, a ako je ne mislite smijeniti, onda nam recite tko joj drži političku pozadinu u HDZ-u pa da znamo gdje ćemo uputiti pitanje, kazao je Zubčić u svom izlaganju na Aktualnom satu.

Zamjenik župana Šime Vicković mu je, pak, odgovorio kako je Upravno vijeće Doma zdravlja je to koje kontrolira i vrši nadzor nad radom Doma zdravlja.

– Činjenica je da postoje problemi unutar Doma zdravlja, ali taj problem je u sve i jednoj ustanovi koja je u zdravstvu. Vi znate da limiti Doma zdravlja koji su potpisani s HZZO-om nisu dostatni ni za plaće i osnovne troškove našeg Doma zdravlja. Mi kao osnivač stojimo iza naše ustanove, pomoći ćemo koliko god možemo. Vidjet ćete i u ovom rebalansu koji je jedna od sljedećih točaka pokušat ćemo pomoći jednom dijelom do kraja ove godine kako bi Dom zdravlja funkcionirao i tražimo nova rješenja. Tko stoji iza ravnateljice? Iza ravnateljice stoji njezin rad. Onog trena kad Upravno vijeće zajedno s osnivačem koji je taj iste UV imenovao, vidio da postoji još prostora za unaprjeđenje, tražit ćemo neka nova rješenja, odgovorio je Vicković.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...