Klapa Rišpet na Adventu, Amulić: U Zadru je uvijek posebno

Nakon Matije Cveka i Funkensteinsa večeras na adventsku pozornicu stiže jedna od najpopularnijih hrvatskih klapa – Rišpet. Splićani su do ovog statusa došli brojnim nastupima na festivalima, suradnjama s velikanima domaće glazbene scene poput Miše Kovača i Doris Dragović, a najviše svojim velikim autorskim hitovima „Prsti zapleteni“, „Mislin samo na te“, „Sunce mi od tebe dolazi“…

Uz skladatelja i producenta Peru Kozomaru jedan od najzaslužnijih za uspjeh klape svakako je solist Ivo Amulić, koji je prije dolaska u klapu ostvario uspješnu karijeru u mladosti kao vokal grupe Tutti Frutti Band, a zatim i solističku.

– Prije nekoliko dana održali smo koncert u ispunjenom Lisinskom u Zagrebu, nastupili smo u punom sastavu i s njime dolazimo i u Zadar. Prema ovom gradu imamo jedan veliki respekt, dolazimo svake godine i uvijek je posebno. Zadar je sredina u kojoj se dobro osjećamo, malo tradicionalnija u glazbenom smislu i tu se mi izvrsno uklapamo, kaže Amulić uoči večerašnjeg koncerta,.

Ove godine „dalmatinski slavuji“ odradili su pedesetak koncerata po Hrvatskoj i Slavoniji, a ovaj zadarski bit će im jedan od posljednjih za 2023. godinu. Pravo je vrijeme da uz hitove koje publika s njima uvijek pjeva uglas predstave i novi singl „Ako sutra odeš“.

– Ovo je jedno vrime koje traži lipe, lagane i vesele pisme, mi ćemo kao i uvijek malo prilagoditi repertoar da se ljudi mogu malo podružiti, nešto i pojesti na kućicama ako im se bude dalo. Puno vas volimo, želimo vam puno blagdanskog veselja i sritan Božić, poručuje Zadranima Amulić.

Koncert na Trgu Petra Zoranića počinje u 21 sat.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...