Od utorka traje potraga za nestalim ribarom iz Vrsi, u blizini rta Prutna pronađena napuštena brodica

Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru u Rijeci (MRCC Rijeka) od utorka koordinira traganje za ribarom, nestalim kod mjesta Vrsi.

Iz MRCC Rijeka koordinirana akcija traganja i spašavanja za nestalim državljaninom Republike Hrvatske traje od utorka ujutro, 5. prosinca od 08.30 sati, a pokrenuta je temeljem dojave očevica koji je obavijestio o napuštenoj brodici u plovidbi bez nadzora, u blizini rta Prutna, kod mjesta Vrsi.

– Prvog dana traganja za nestalim akcija se koordinirala iz MRCC Rijeka sukladno usvojenom Planu traganja, u suradnji s Lučkom kapetanijom Zadar i Lučkom ispostavom Starigrad – Paklenica, Postajom pomorske i aerodromske policije Zadar (PPAP Zadar) i Hrvatskom gorskom službom spašavanja Zadar (HGSS Zadar) te uz pomoć građana, koji su se traganju pridružili vlastitim brodicama. U površinskom traganju prvoga dana sudjelovale su po jedna brodica iz sastava LK Zadar i LI Starigrad – Paklenica, jedna policijska brodica iz sastava PPAP Zadar. Pripadnici HGSS Zadar provodili su kopnenu pretragu, koju su završili u 21.00 sati. Traganje brodicama LK Zadar i PPAP Zadar privremeno je obustavljeno u 17.00 sati, izvijestila je Nacionalna središnjica.

Traganje za nestalim nastavljeno je u srijedu, 6. prosinca pojačanim intenzitetom, odnosno, površinskom traganju pridružen policijski jet-ski, dok je u zračnom traganju za nestalim korišten dron HGSS-a. U okviru suradnje između MRCC Rijeka i Obalne straže RH, u zračno traganje angažiran je zrakoplov tip ‘Pilatus’, koji je preletio područje traganja, bez rezultata. Budući da akcija traganja i spašavanja za nestalim hrvatskim državljaninom drugog dana nije rezultirala pronalaskom privremeno je obustavljena u srijedu oko 17.00 sati, zbog smanjene vidljivosti.

Koordinirana akcija traganja i spašavanja za nestalim nastavljena je danas, 7. prosinca brodicom LK Zadar, brodicom PPAP Zadar, dok će se u podmorskom traganju koristiti podvodno vozilo tip ‘ROV’, u okviru suradnje s Obalnom stražom RH.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...