Policija zaustavila pijane vozače, završili u postaji na otrežnjenju

Pojačane aktivnosti policije usmjerene na sprečavanje i sankcioniranje najtežih prometnih prekršaja koje su uzrok najtežih prometnih nesreća sa teško ozlijeđenim i poginulim osobama nastavljene su i ovog vikenda:

– alkoholiziranost vozača,
– vožnja nedopuštenim brzinama kretanja,
– nekorištenje sigurnosnog pojasa,
– nepropisna uporaba mobitela i
– prekršaji motociklista.

U akciju je bio uključen maksimalno raspoloživi broj policijskih službenika, kao i svi raspoloživi uređaji i oprema koja se koristi u nadzoru i kontroli prometa.

Policijski službenici proteklog vikenda od 08. do 11. prosinca 2023. godine, na zadarskim prometnicama utvrdili su ukupno 136 prekršaja od čega izdvajaju:

– 16 prekršaja zbog vožnje pod utjecajem alkohola,
– 24 prekršaja zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja
– 5 prekršaja zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa,
– 9 prekršaja zbog nepropisnog korištenja mobitela tijekom upravljanja vozilom.

Zabilježena su i 4 prekršaja zbog upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje.

Iz prometa je isključeno 25 vozača i 2 vozila. U tom vremenu dogodilo se 7 prometnih nesreća u kojima su dvije osobe lakše ozlijeđene.

Zbog vožnje pod utjecajem alkohola tri vozača prepraćena na Općinski sud u Zadru

U petak, 08. prosinca u 23.30 sati u Zadru u Ulici Petra Skoke policijski službenici Policijske postaje Zadar zaustavili su automobil zadarskih registarskih oznaka s kojim  je upravljao 45-godišnji hrvatski državljanin.
Alkotestiranjem kod njega je utvrđena koncentracija alkohola od 2,19 g/kg.

Istog dana u 23.50 sati u Ninu policijski službenici zaustavili su automobil zadarskih registarskih oznaka s kojim je upravljao 54-godišnjak pod utjecajem alkohola od 1,66 g/kg.

Oba vozača su isključena iz prometa te smještena u prostorije policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Uz optužni prijedlog zbog počinjenih prometnih prekršaja, tijekom nedjelje prepraćeni su na Kazneno-prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru.

U subotu, 09. prosinca u 02.15 sati u Zadru u Ulici Franje Fanceva policijski službenici su zaustavili automobil zadarskih registarskih oznaka s kojim je upravljao 44-godišnjak pod utjecajem alkohola od 2,19 g/kg.
Uz optužni prijedlog zbog počinjenog prometnog prekršaja vozač je prepraćen na Kazneno-prekršajno odjel Općinskog suda u Zadru.

Nešto kasnije, u 02.30 sati u Stankovcima policijski službenici su u nadzoru prometa zaustavili automobil šibenskih registarskih oznaka s kojim je upravljao 23-godišnjak pod utjecajem alkohola od 2,00 g/kg. Vozač je uhićen te smješten u prostorije policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Zbog počinjenog prometnog prekršaja, 23-godišnjak je prekršajno sankcioniran.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...