U Muzeju antičkog stakla izložba radova učenika završnih razreda grafičkog odjela ŠPUD-a

Muzej antičkog stakla u Zadru poziva na novu izložbu radova učenika završnih razreda grafičkog odjela Škole primijenjene umjetnosti i dizajna, Zadar pod nazivom „Adventu u Muzeju“, koja će se otvoriti u četvrtak, 14. prosinca 2023. u 12,00 sati u Muzeju antičkog stakla u Zadru.

Ova izložba rezultat je još jedne u nizu uspješnih suradnji koje Muzej antičkog stakla u  Zadru ostvaruje s učenicima ŠPUD-a Zadar.

“Serija plakata i pripadajuća izložba adventske tematike samo su nastavak aktivnosti koje učenici ove generacije Škole primijenjene umjetnosti i dizajna provode već nekoliko zadnjih godina u suradnji s Muzejom antičkog stakla u Zadru. Učenici grafičkog odjela ponovno su pokazali svu raskoš svog talenta od samog vizualnog oblikovanja do tehničke realizacije gotovih grafičkih proizvoda. Moderni pogledi i tendencije vidljivi su kako u samom likovnom pristupu i shvaćanju tako i u odabiru samih tehnika gdje mahom prevladava računalna grafika i digitalni alati. Unatoč navedenom, plakati nisu nipošto lišeni topline i boja blagdanskog duha i ozračja. Sveti Nikola i Lucija, Krampus, Rudolf, vilenjaci samo su neki od motiva koji nastanjuju maštovite i bajkovite zidne formate maturanata ŠPUD-a.”, Josip Mišulić, prof.

“Muzej kao polazna točka za upoznavanje učenika s bogatom staklenom kulturnom baštinom stvara čvrste temelje za senzibilitet prema likovnom oblikovanju i realizaciji učeničkih vizualnih ostvarenja. Povezivanje škole i Muzeja kroz radionice i predavanja omogučilo je da se učenicima prenesu nova znanja i vještine te da sudjeluju u pripremi i postavljanju izložbe čiji su ujedno i autori. Zahvaljujući vrijednoj suradnji sa stručnjacima u Muzeju antičkog stakla stvorila se sinergija znanja i umjetničkog nadahnuća koja se ogleda u učeničkim autorskim djelima te služi kao inspiracija za buduće generacije.”, Jelena Franulović, prof.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...