VRUĆA FOTELJA Na natječaj otvoren već 25 dana nitko se nije javio za mjesto direktora TZ Grada

Nakon afere Manhattan, fotelja direktora Turističke zajednice Grada Zadra očito je toliko užarena da se u 25 dana, otkako je natječaj raspisan, još nitko nije javio za ovo mjesto. Ništa čudno, repovi jednog od najvećih skandala gradske vlasti vuku se i mjesec dana nakon putovanja gradske delegacije u New York na kojemu su trebali uspješno promovirati Zadar, a umjesto toga raskalašeno potrošili javni novac na poluprivatnoj zabavi.

Naime, ovih su dana procurili računi za basnoslovno skupu ribu i prijevoz zadarske ekipe na čelu s gradonačelnikom Brankom Dukićem i direktorom TZ Marijom Palekom od zračne luke do hotela u kojemu su odsjeli, a iz kojih se vidi koliko su bili rastrošni s novcem svojih građana. Iz računa s Manhattana otkrilo se kako je ova svita gledala organizirati što luksuznije varijante putovanja i jela, a ne one štedljive, ako zbog ničeg drugog, a ono barem zbog svojih birača.

Je li onda čudno što se još uvijek nitko nije javio na natječaj? Ne, ali uskoro ćemo saznati hoće li se netko ipak javiti te pokušati popraviti reputaciju Turističke zajednice srozanu, između ostalog, i skandaloznim izletom u New York.

Ali razlog nejavljanja na ovaj natječaj može se razumjeti ne samo zbog nedavne afere nego i zbog činjenice da se na ta mjesta postavljaju uvijek unaprijed izabrani pojedinci iz kvote vladajućih. To je pokazao i natječaj kada je Mario Paleka prvi put izabran na tu dužnost. Tada je bilo daleko kompetentnijih kandidata, ali je politika izabrala baš Paleku koji je po referencama i iskustvu bio značajno ispod svojih konkurenata. Tako će biti i ovaj put pa se ljudi ne žele blamirati prijavljivanjem na natječaje čiji su ishodi unaprijed poznati.

U svakom slučaju, HDZ će do 8. prosinca, do kada natječaj traje, morati naći nekog sretnika ili nesretnika koji će preuzeti Palekino mjesto te ovoj gradskoj ustanovi popraviti ugled narušen nedavnom neviđenom blamažom na Manhattanu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...