Zlatko Marasović na sjednici Županijske skupštine povukao pitanje linearnog akceleratora; Vicković: “Isporuka bi trebala biti do kraja sljedeće godine”

Zlatko Marasović, županijski vijećnik i bivši SDP-ovac na današnjem Aktualnom satu Županijske skupštine povukao je pitanje koje je prije dvije sjednice, kako je rekao, “načela” vijećnica Vedrana Mišković. Riječ je o linearnom akceleratoru čija isporuka se još uvijek čeka, iako je u zadarsku bolnicu trebao doći do kraja 2021.godine.

– Bilo je to aktualno pitanje za izbore 2021. Obećavalo se tada da ćemo akcelerator u bolnici dobiti do kraja tekuće godine, a sad je kraj 2023. Još uvijek prostorija u kojoj bi taj uređaj trebao biti nije gotova. Tad je g. Kolega odgovorio kolegici Mišković u vezi tog pitanja i saznali smo svašta. Saznali smo da se taj uređaj može spojiti na električnu energiju s plafona, iz poda, sa strane, da treba ventilaciju, saznali smo sve o projektiranju, ali nismo saznali kada će taj uređaj doći u zadarsku bolnicu, bio je jasan Marasović zatraživši odgovor od župana Božidara Longina ili njegovog zamjenika.

– Ako oni ne znaju, neka pitaju gradonačelnika Branka Dukića ili premijera Andreja Plenkovića koji su sudjelovali u toj laži da će akcelerator u zadarskoj bolnici biti do kraja 2021. godine, nastavio je Marasović u istom tonu.

Zbog odsustva župana Božidara Longina, koji je pozitivan na COVID-19, odgovor je dao njegov zamjenik Šime Vicković.

– Prije nekih 10-15 dana kod nas je u županiji i našoj stranci bio ministar i premijer Vlade te je rečeno da će se u ovom mjesecu potpisati ugovor za isporuku linearnog akceleratora. Kao što znate, prostor je spreman, napravljen je podrum u kojem će biti smješten. Mi se nadamo, po njihovim riječima, da bi isporuka trebala biti do kraja sljedeće godine, jer ako se ne varam, u tijeku je nabava za 5 ili više akceleratora, kazao je Vicković ne prokomentiravši zašto će se tek sad realizirati obećanje dano prije dvije godine.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...