BENCUN NAKON PALEKE? Zašto Turistička zajednica Grada ni tjednima nakon testiranja kandidata ne objavljuje ime novog direktora?

Iako je natječaj za čelnu osobu Turističke zajednice Grada Zadra, zbog uhljebljivanja bivšeg direktora Marija Paleke na mjesto koordinatora, postao jednom od nacionalnih tema, ni njegov nastavak nije ništa manje kontroverzan. Naime, iz Turističke zajednice medijima su  20. prosinca prošle godine poslali priopćenje u kojemu navode kako će se “o izboru i imenovanju direktora/ice TZ grada Zadra odlučiti na sljedećoj sjednici Turističkog vijeća TZ grada Zadra, koja će se održati u najkraćem mogućem roku nakon nadolazećih blagdana”.

Međutim, prošli su i Božić i Nova godina, a od imenovanja novog direktora ili direktorice još uvijek ništa. Zašto?

Ovo smo pitanje postavili Turističkoj zajednici s obzirom da su sa sjednice održane prije puna dva tjedna javnost izvijestili da su toga dana prijavljeni kandidati “predstavili četverogodišnje programe rada” te da je “od četvero prijavljenih kandidata, troje kandidata pristupilo predstavljanju programa, a riječ je o kandidatima Iva Bencun, Mate Čulina i Helena Funčić”.

No, nakon toga nastaje potpuni muk. Turističkoj zajednici Grada stoga smo poslali upit tražeći odgovor kojeg će  se dana  održati najavljena sjednica i obznaniti ime nove čelne osobe TZ-a? Iz  odgovora je, međutim, razvidno da se to neće tako skoro dogoditi:

– Prema dostupnim podacima, predmetna sjednica Vijeća najvjerojatnije će biti zakazana tijekom tjedna iza Tri kralja.

Ovo praktički znači da će zadarska javnost, ukoliko i iza ovog blagdana imenuju direktora ili direktoricu, za to saznati tek tri tjedna nakon testiranja kandidata. Razlog zacijelo leži u činjenici da gradonačelnik Branko Dukić ima svojega kandidata, a HDZ svojega. Riječ je o Ivi Bencun, vlasnici turističke agencije Feral Tours, inače nestranačke kandidatkinje s kojom se sastao i vrh lokalnog HDZ-a.

Naime, kada je Mario Paleka 2018. izabran za novog direktora, ovaj je postupak trajao  mnogo kraće, a u javnosti je ostao upamćen i po  obrazloženju njegova imenovanja:

– Gospodin Paleka je prilikom predstavljanja Programa rada za jednogodišnje razdoblje iznio vlastiti stav i mišljenje te nove ideje, koje bi mogle pridonijeti kvalitetnijem radu Turističke zajednice i unaprjeđenju razvoja turizma.

Ispada da je Paleki “iznošenje vlastitog stava i mišljenja” bila najveća prednost na natjecanju, kao da nije riječ o odlikama koje se same po sebi  podrazumijevaju. Paleka tada ipak nije dobio jednoglasnu podršku članova Turističkog vijeća budući da je dobio 5 glasova, a tri Hrvoje Anić i jedan Iva Bencun.

Ukoliko za direktoricu izaberu Ivu Bencun, bit će stoga zanimljivo pratiti kojim će obrazloženjem opravdati njen izbor budući da su joj 2018. dali samo jedan glas, proglašavajući Paleku boljim od nje. Još će zanimljivija biti situacija u kojoj će Iva Bencun, ukoliko  bude izabrana za direktoricu, sada šefovati Paleki od kojega je 2018. tobože bila lošija.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...