BRZI I ŽESTOKI Policija na autocesti zaustavila dvojicu koja su vozila preko 200 km/h

Kako bi povećala sigurnost u cestovnom prometu, Policijska uprava zadarska je jučer, 24. siječnja od 14 do 20 sati, provela preventivno-represivnu prometnu akciju ”Brzina – pretjecanje”.

Tijekom akcije utvrđeno je 75 prometnih prekršaja, i to 34 prekršaja zbog nepropisne brzine, 9 prekršaja zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa, 4 prekršaja zbog nepropisne uporabe mobitela za vrijeme vožnje, 2 prekršaja zbog nepropisnog pretjecanja, 5 prekršaja zbog neosiguranog tereta te 21 ostali prekršaj iz domene Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

– Jučer, u 13.45 sati u Zatonu policijski službenici Postaje prometne policije Zadar zaustavili su automobil zadarskih registarskih oznaka s kojim je upravljao 42-godišnji hrvatski državljanin za vrijeme dok mu je pravomoćnim Rješenjem zbog prikupljenih negativnih bodova, ukinuta vozačka dozvola. Daljnjim postupanjem utvrđeno je kako je vozač više puta pravomoćno kažnjavan za najteže prekršaje, te mu je temeljem odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama privremeno oduzeto vozilo. Vozač je jučer uz Optužni prijedlog prepraćen na Kazneno-prekršajni odjel Općinskog sudu Zadru, gdje mu je određena mjera zadržavanja u zatvoru u trajanju od 10 dana, izvijestila je zadarska policija.

Policijski službenici Postaje prometne policije Zadar su jučer na autocesti A1:

– na dionici Sv. Rok – Posedarje u 12.44 sati, službenim vozilom – presretač, snimili 47-godišnjeg hrvatskog državljanina dok je upravljao automobilom riječkih registarskih oznaka, nedopuštenom brzinom od 231 kilometara na sat, na dionici gdje je dopuštena brzina 100 km/h. Kažnjen je novčanom kaznom od 660 eura te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od mjesec dana.

– na dionici Sv. Rok – Rovanjska u 11.51 sati. službenim vozilom – presretač, snimili 32-godišnjeg hrvatskog državljanina dok je upravljao automobilom zadarskih registarskih oznaka, nedopuštenom brzinom od 228 kilometara na sat, na dionici gdje je dopuštena brzina 100 km/h. Kažnjen je novčanom kaznom od 660 eura te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od mjesec dana.

Također, jučer u 23.25 sati u Zadru u Ulici 4. gardijske brigade, policijski službenici zaustavili su automobil zadarskih registarskih oznaka s kojim je upravljao 45-godišnji hrvatski državljanin pod utjecajem alkohola od 2,04 g/kg.

Vozač je uhićen i smješten u prostorije policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Danas je uz optužni prijedlog, zbog počinjenog prometnog prekršaja, prepraćen na Općinski sud u Zadru.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...