Evo zašto je dobro ruter za internet postaviti na strop i kako to učiniti

Najbolji način za postavljanje rutera za internet je da ga postavite na sredinu sobe, točnije na strop. Ne skrivajte ruter i ne postavljajte ga blizu zida. Iako ga najčešće postavljamo upravo pokraj zida, to nije praktično, jer su zidovi mjesta gdje se nalaze utičnice, što znači da se oko rutera nalazi vjerojatno nekolicina uređaja ukopčana u utičnicu ili produžni kabel. Ovime ćete zagarantirano imati najbrži kućni internet do sada.

Kako biste riješili problem sporog kućnog interneta, najbolje je postaviti svoj ruter za internet na strop i on će raditi fantastično. Stropno postavljanje rješava mnoge probleme: možete staviti ruter u sredinu sobe, dalje od zida, nećete imati brige s kabelima, a ruter neće zauzimati prostor na policama. Još je jedna dobra stvar – ruter ćete na stropu jedva primijetiti.

Trebat će vam nekoliko stvari da bi ovo uspjelo. Prvo, morat ćete pronaći stropni nosač za svoj ruter. Mnogi zidni nosači također će poslužiti i za strop. Trebat će vam i bušilica te poklopac za kabel koji se obično može obojiti. Možda ćete morati kupiti i duži kabel kako biste dosegnuli utičnicu, piše Life Hacker.

Također, odlučite gdje će se u sobi nalaziti vaša internetska oprema. Ne mora nužno biti na sredini stropa — no što je ruter udaljeniji od zida, to će vaš internet biti brži. Preporuča se učvršćivanje nosača vijcima umjesto ljepilom jer ne želite da ruter završi na podu. Usmjerite nosač i ruter tako da USB ulaz bude okrenut prema zidu. Umetnite kabele u poklopac kabela, a zatim ga pričvrstite za strop. Mnogi poklopci za kabele dolaze s dijelovima za zakretanje, ali ako ih nema, samo izrežite poklopac za kabele rezačem za kutije pod kutom od četrdeset pet stupnjeva i spojite oba dijela kako biste formirali kut, prenosi N1.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...