I ove godine Stalna izložba crkvene umjetnosti u Zadru sudjelovat će u Noći muzeja, donosimo program

Devetnaesta Noć muzeja, koja će se ove godine održati u petak 26. siječnja, predstavlja se s temom MUZEJI I NOVA PUBLIKA! I ove godine Stalna izložba crkvene umjetnosti u Zadru sudjelovat će u ovoj važnoj kulturnoj manifestaciji, a  priredili smo bogat i edukativan program koji će trajati od 18 do 21, 30 sati. Posjetitelje očekuju raznovrsni sadržaji namijenjeni svim dobnim skupinama. Ponosni smo da u programu ovogodišnje Noći muzeja sudjeluje veći broj učenika srednjoškolskog uzrasta, koji su istražujući povijest i vrijednost umjetničkih eksponata u našem postavu razvili vlastite ideje i kreativne spoznaje te tako uvelike doprinijeli realizaciji samog programa.

Posebno nas veseli da u ovogodišnjem programu sudjeluju i članove Udruge slijepih i slabovidnih osoba Zadarske županije za koje će biti organizirano stručno vodstvo stalnim postavom.

Stručno vodstvo 18:00 – 21:00

Za sve zainteresirane posjetitelje organiziramo stručno vodstvo stalnim postavom koje će se održavati svakih sat vremena

Demonstracija izrade čipke 18:00 – 21:30

Posjetitelji će imati priliku upoznati se s tehnikom izrade čipke koja se baštini u Samostanu Sv. Marije. Sve što vas zanima o tom vrijednom umjetničkom obrtu reći će vam sestre benediktinke

Radionice 18:00 – 19:30

Strukovna škola Vice Vlatkovića u Zadru – učenici trećeg i prvog razreda (smjer – tehničar za računalstvo) primjenili su na jedan inovativan i kreativan način stečena znanja u svojoj struci te su sami osmislili i izradili 3D modele vrijednih predmeta koji se nalaze u SICU. Učenici će posjetiteljima predstaviti konačne modele predmeta te će prezentirati svoj rad najmlađim posjetiteljima

(učenici: Antonio Kocijan, Karlo Ciciliani, Luka Vojvodić, Jakov Batur, mentor: Dean Hartman)

 

Prirodoslovno-grafička škola u Zadru – učenici drugih razreda (smjer grafički urednik-dizajner i smjer medijski tehničar) izradili su fotomontažu za posjetitelje s motivima vrijednih eksponata iz našeg postava (upotreba zelenog platna, računalni program Adobe Photoshop). Posjetite nas i dobit ćete prigodnu fotografiju za trajnu uspomenu na posjet SICU!

(učenici: Ela Giergia, Jelena Brajdić, Petra Marnika, Lori Bušljeta, Donatella Kurta, Ana Šiler, Gabrijel Mišković, mentorica: Martina Perić)

Izložbe 18:00 – 21:30

Posjetitelji će moći razgledati izložbu Stalna izložba crkvene umjetnosti u Zadru – tragom bogate prošlosti koja je zbog velikog interesa javnosti produžena do 26. siječnja. Autorica izložbe je doc. dr. sc. Ana Jordan Knežević, kustosica.

Sve što vas zanima o bogatoj povijesti naše ustanove pitajte nas!

 

Popusti:

Sve posjetitelje očekuje popust od 20% na cjelokupnu ponudu publikacija u SICU

Veselimo se Vašem dolasku!

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...