Kiša u cijeloj Hrvatskoj, na istoku Hrvatske opet moguć snijeg

Danas će u Hrvatskoj prevladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme, povremeno s kišom, stoji u prognozi DHMZ-a. U Dalmaciji postoji mogućnost grmljavine. U sjevernim i istočnim kopnenim dijelovima tijekom jutra kiša se može mjestimično zalediti na hladnom tlu. Kako dan odmiče, očekuje se prijelaz kiše u susnježicu i snijeg.

Vjetar će na kopnu biti slab do umjeren jugozapadni, a poslijepodne se mijenja u sjeveroistočni. Na Jadranu će puhati umjereno do jako jugo i južni vjetar, dok će se od sredine dana na sjevernom dijelu osjetiti slabljenje i okretanje vjetra na sjeverozapadnjak. Tijekom noći na Jadranu se očekuje bura.

Najviša dnevna temperatura zraka većinom će se kretati od 3 do 8 °C, dok će na Jadranu biti toplije, s temperaturama od 10 do 15 °C, prenosi Index.

Istočna Hrvatska

Oblačno s kišom, ponegdje već od jutra, no češćom poslijepodne. Slaba oborina ujutro bi se mogla smrzavati na hladnom tlu. Kasnije u danu i osobito u noći na utorak kiša će prelaziti u susnježicu i snijeg, najprije u Podravini i Baranji, ponegdje stvarajući tanji snježni pokrivač, ponajviše u gorju na zapadu Slavonije. Vjetar slab, krajem dana mjestimice umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura od -4 do 1, a najviša dnevna od 2 do 6 °C.

Središnja Hrvatska

Prevladavat će oblačno, povremeno s kišom, većinom tek u drugom dijelu dana. U noći na utorak s padom temperature kiša će ponegdje na sjeveru, zapadu i u višim predjelima prelaziti u susnježicu i snijeg. Vjetar slab, ujutro ponegdje umjeren jugozapadni, a navečer sjeveroistočni. Najniža temperatura između -1 i 2, a najviša dnevna od 3 do 7 °C.

Gorski kotar i Lika

Promjenjivo i pretežno oblačno, povremeno s kišom. U noći na utorak ponajprije u višem gorju kiša će prelaziti u susnježicu i snijeg. Vjetar slab do umjeren jugozapadni, u najvišim predjelima prijepodne ponegdje i jak. Najniža temperatura između -1 i 2, a najviša s južinom između 5 i 8 °C.

Istra

Promjenjivo oblačno, mjestimice sa slabom kišom. Puhat će slabo do umjereno, ponegdje pojačano jugo i jugozapadni vjetar koji će okrenuti na sjeverozapadni i zapadni vjetar i poslijepodne oslabjeti, a u noći ponovo jačati i zatim okrenuti na buru. More će biti malo, u prvom dijelu dana i umjereno valovito. Najniža jutarnja temperatura zraka bit će uglavnom od 3 do 8 °C, u unutrašnjosti Istre od 0 do 2 °C, a najviša dnevna od 10 do 14 °C.

Sjeverni Jadran

Promjenjivo oblačno, mjestimična kiša većinom na Kvarneru i u riječkom zaleđu. U Istri djelomice sunčano. Umjereno i jako jugo i južni vjetar, mjestimice na otocima s olujnim udarima, oslabjet će u drugom dijelu dana. Minimalna temperatura od 6 do 9, u unutrašnjosti Istre niža, a najviša uglavnom od 8 do 13 °C.

Dalmacija

Promjenjivo oblačno s povremenom kišom, a na jugu moguće obilnijom u obliku lokalnih pljuskova, povremeno praćenih i grmljavinom. Puhat će umjereno i jako jugo i južni vjetar koji će na jugu osobito poslijepodne lokalno na udare biti olujan. Minimalna temperatura u unutrašnjosti između 0 i 4, na obali i otocima većinom od 6 do 10 °C. Najviša dnevna temperatura zraka od 10 do 15 °C, u unutrašnjosti malo niža.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...