KONCERTNI URED Utjecaj glazbe na ljudski organizam – predavanje i koncert

Predavanje i koncert pod nazivom Utjecaj glazbe na ljudski organizam pruža uvid u fascinantan svijet muzikoterapije. Josip Joe Meixner – pijanist, skladatelj, producent i autor knjige „Glazba kao lijek“ – publici će prezentirati, s teorijskog i praktičnog aspekta, ljekovit učinak glazbe na naše fizičko i psihičko zdravlje i važnost glazbe u našem životu. Terapija ljekovitim zvukovima najviše se preporučuje kod nesanice, kroničnog stresa, napetosti i visokog tlaka. Predavanje je namijenjeno svima koji žele dobiti detaljnije informacije vezane uz primjenu glazbe u medicini, kao i saznati koja je glazba medicinski učinkovita, te na koji način se može koristiti terapijski ili svakodnevno za poticanje cjelokupnog zdravlja.

Prof. dr. sc. Veljko Đorđević, izvanredni profesor na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu u recenziji Meixnerove knjige kaže kako je autor „skladao i snimio opuštajuću glazbu kako bi pomogao sebi, ali pritom, uvodeći je u zajednicu, učinio je mali korak za sebe, a možda veliki za čovječanstvo, omogućujući svim ljudima da se od svakodnevne utrke, stresova i problema opuste uz zadivljujuće zvuke glasovira i u tempu i tonalitetima koji opuštaju toliko da u glazbi počnu uživati, maštati, osjećati sebe kao ljude, jer mnogi često zaboravljaju da su ponajprije bića mašte i osjeta“, a istaknuti pijanist i redoviti profesor na Muzičkoj akademiji Sveučilišta u Zagrebu, Mladen Janjanin, dodaje da Meixnerova Piano medicina „predstavlja duboko promišljenu i znanstveno dokazanu metodu, utemeljenu na prastarim spoznajama koja nas upućuje na ljekovito djelovanje glazbe, krijepi dušu i tijelo i poboljšava kvalitetu svakodnevnog života.“

Predavanje će se održati u Polivalentnoj dvorani Providurove palače u Zadru, u utorak, 30. siječnja s početkom u 20 sati. Ulaznice su u prodaji na internetskoj adresi kuzd.mojekarte.hr, a u fizičkoj prodaji na dan predavanja od 11 do 13 i 18 do 20 sati na info-pultu Providurove palače.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...