LUD, ZBUNJEN, NORMALAN Zašto je Iva Bencun gradskoj vlasti sada dobra za direktoricu TZ-a, a 2018. nije bila?

U zadarskoj Turističkoj zajednici javnost će uskoro moći pratiti jednu vrlo neobičnu situaciju – novu direktoricu Ivu Bencun savjetovat će bivši direktor Mario Paleka koji ju je pobijedio na izborima 2018. jer je, prema ocjeni članova Turističkog vijeća, od nje bio – bolji kandidat.

Normalnom čovjeku sada se nameće pitanje – kako to da je Bencun sada dobra, a onda nije bila? Jesu li se u međuvremenu promijenili  kriteriji izbora  ili je Iva Bencun u međuvremenu popravila  svoje kvalifikacije? Ili su ovaj put ostali kandidati (njih troje) bili uistinu lošiji od nje? Koliko su tek lošiji od Marija Paleke, ako su lošiji i od Ive Bencun koja je pak lošija od Marija Paleke? Naravno, ovo nije stav autorice ovog teksta niti redakcijski stav Antene, nego konkluzija koja proizlazi iz HDZ-ovske kadrovske logike. Ako je HDZ konzistentan, a oni će reći da jesu, onda po zakonu logike moraju priznati da su sada na čelo TZ postavili kandidatkinju lošiju od prethodnog kandidata Marija Paleke.

Ovo smo pitanje izravno postavili Turističkoj zajednici, međutim, odgovor nismo  dobili. Ostali su na svojemu priopćenju od ponedjeljka u kojemu nadugo i naširoko navode reference novoizabrane direktorice, čak navodeći kako se “aktivno služi s četiri strana jezika”. Za razliku od priopćenja o imenovanju Marija Paleke za kojega su 2018. istaknuli da je  na  predstavljanju programa rada “iznio vlastiti stav i mišljenje” (kao da je to glavni kriterij natječaja), o Bencun su se raspisali nadugo i naširoko. Naime, evo kako je izgledalo priopćenje o imenovanju  nove direktorce:

– Gđa Bencun se istaknula poznavanjem lokalne kulture i značajki s naglaskom na angažiranje i suradnju s lokalnim dionicima kao ključnom strategijom za uspješno upravljanje i potencijalima destinacije i Turističkom zajednicom, uvažavajući podjednako sinergijsko djelovanje s javnim i privatnim sektorom – naveli su u priopćenju o Bencun, ističući i njeno “razumijevanja segmenata tržišta, distribucijskih kanala, tržišta gostiju te marketinških alata za promociju destinacije”.

Za razliku od nakićenog i opširnog priopćenja o novoj direktorici, ovako je 2018. izgledalo priopćenje Turističke zajednice o Palekinom imenovanju za direktora:

– Gospodin Mario Paleka rođen je 10. rujna 1974. godine u Zadru, po struci je diplomirani kineziolog. Gospodin Paleka je prilikom predstavljanja Programa rada za jednogodišnje razdoblje iznio vlastiti stav i mišljenje te nove ideje, koje bi mogle pridonijeti kvalitetnijem radu turističke zajednice i unapređenju razvoja turizma.

Na svega par redaka, dakle, iznijeli su njegove reference jer očito nisu imali što, a za Bencun – onu istu koju tada nisu htjeli na čelu Turističke  zajednice – sada pišu i da ima “hvalevrijedno iskustvo u organizaciji događanja”. Ovaj nakićeni narativ zacijelo je svojevrsna  isprika za tadašnju eliminaciju Bencun iz utrke za rukovodeće mjesto u  TZ-u.

Nakon ove apsurdne situacije, javnost se ipak nada da će se situacija u ovoj gradskoj ustanovi, nakon afere Manhattan, smiriti te da će Bencun i Paleka ipak  surađivati.

Kako god, novoj direktorici želimo puno uspjeha.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...