Na području Gračaca zadarska policija spriječila krijumčarenje stranih državljana

Policijski službenici Postaje granične policije Gračac suu utorak, 16. siječnja u jutarnjim satima na području Srba kontrolirali osobno vozilo austrijskih registracijskih oznaka, kojim je upravljao 33-godišnjak (državljanin Nizozemske), a u kojem se nalazilo nekoliko stranih državljana, dok je u blizini vozila zatečeno više stranih državljana.

– Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da su strani državljani ranije pješice nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku. Nadalje, potvrđena je sumnja da je 33-godišnjak iz koristoljublja sukladno prethodnom dogovoru s nepoznatim osobama, preuzeo strane državljane te ih namjeravao prevesti u druge zemlje Europske unije. Prema stranim državljanima postupano je sukladno Zakonu o međunarodnoj i privremenoj zaštiti i Zakonu o strancima, javlja zadarska policija.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, osumnjičeni 33-godišnji strani državljanin je kazneno prijavljen zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...