Nosite zimi vunenu kapu? Evo zašto to nije dobro za zdravlje!

Jedan od najtoplijih materijala za nošenje po hladnom vremenu je vuna, a pri niskim temperaturama važno je da svi dijelovi tijela, uključujući i glavu, budu dobro pokriveni.

Dok vam vunena kapa može zagrijati glavu, može izazvati i gubitak kose.

Sam Clinkir, izvršni direktor “Este Medical Group“ i stručnjak za kožu i kosu, tvrdi da odabir pogrešnog materijala za kape može oštetiti vašu kosu.

“Vuna je popularan izbor za zimsku odjeću jer je odličan prirodni izolator za zadržavanje topline, a također je i materijal koji propušta zrak koji sprječava pregrijavanje. Ali, zimi je naša kosa posebno osjetljiva na oštećenja i odabir pogrešnog materijala za tople kape može biti štetan“, rekao je on.

Hladan zrak može usisavati prirodnu vlagu iz naše kose, dodaje on, ostavljajući je suhom i lomljivom te sklonom pucanju vrhova i lomljenju, piše Express.co.uk.

“Nošenje vunene kape po hladnom vremenu može dovesti do lomljenja. Vuna i druge suhe tkanine mogu pogoršati ovaj efekt, a također i izvlače vlagu i prirodna ulja iz naše kose i kože glave“, objasnio je Clinkir.

Vlaga je ključna za održavanje zdrave kose, pomaže joj da se zaštiti od vanjskih faktora kao što je vrijeme. Tijelo održava razine vlage u kosi koristeći masnu supstancu koja se zove sebum, prenosi Net.hr.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...