Obitelji pretučene djece organiziraju prosvjed: “Napadače zovete naši dečki. Sramota”

Obitelji maloljetnika koje je u subotu pretukla skupina starijih mladića, članova navijačke skupine BBB, najavili su za subotu prosvjed ispred zgrade gradske uprave u Vukovaru, uz poruku da Vukovar mora biti grad siguran za život svih građana.

“Kada osoba od 25 i više godina premlati i umlati dijete od 15 godina, smijemo li šutjeti? Smije li cijeli jedan dan šutjeti gradska vlast i oporba? Smije li se dogoditi da policija za 48 sati ima uhićenog samo jednog napadača? Smijemo li slobodno hodati ovim gradom i ne bojati se kako govorimo, za koga navijamo, kako izgledamo? Hoće li sljedeći odstrjel biti tko nosi naočale, tko je nizak, a tko ima svijetlu kosu?”, navodi se u pozivu na prosvjedni skup, koji je skupina ogorčenih roditelja uputila medijima.

Kako prenose agencije, političare se poziva da ne dolaze na prosvjedni skup koji će se održati u subotu ispred vukovarske gradske uprave s početkom u 10 sati.

“Pozivamo političare da se odmaknu od ovog skupa. Vi (ni)ste svoje rekli. I vlasti i oporbi trebaju probisvijeti kako biste pred bilo koji značajan datum zakuhali, posvađali i razdvojili ljude. Vi ih financirate i dajete im podršku. Vi ih nazivate ‘naši dečki’. Eto, neka to budu i dalje vaši dečki”, poručuje se političarima uz isticanje kako Vukovarci nisu preživjeli rat da bi njihova djeca ratovala.

Također navode da je njihovu djecu presrela i pretukla skupina huligana, koji se skrivaju iza naziva navijači.

“Svi znaju tko su napadači. Imenom i prezimenom. Jednog su uhitili, odmah na mostu, jer nije bio dovoljno brz. Za ostalima je raspisana tjeralica. Vjerojatno su svi mislili da će i ovo proći ispod radara, da će se pomesti pod tepih. Činjenica je da ova skupina terorizira grad već godinama. Činjenica je da su smješteni u kući u centru grada. Činjenica je da svi sve znaju. I policija i grad i vlast i oporba. Samo pošteni ljudi ne znaju tko su oni i nemaju posla s njima”, poručuju ogorčeni roditelji.

Pozivaju predsjednike Republike Zorana Milanovića i Vlade Andreja Plenkovića da se uključe u rješavanje problema jer “Vukovar je Hrvatska, naša djeca su Hrvatska” te traže hitno uhićenje i pritvaranje svih napadača, zabranu okupljanja BBB-a u kući u središtu Vukovara, učestalije policijske ophodnje po gradu, kao i rad na prevenciji nasilja.

Vukovarsko-srijemska policija uhitila je jednog od napadača, 23-godišnjaka kojem je u ponedjeljak određen istražni zatvor odlukom istražnog suca Županijskog suda u Vukovaru. Osumnjičen je da je zajedno s još trojicom osumnjičenika u subotu, 6. siječnja, oko 22,30 sati, kod mosta Jean-Michela Nicoliera u središtu Vukovara, s ciljem da ih teško tjelesno ozlijede, djeci 2008. i 2009. godišta zadali više udaraca šakama i nogama u predjelu glave i tijela nanijevši im teške tjelesne ozljede.

Iz Policijske uprava vukovarsko-srijemske izvijestili su kako i dalje istražuju događaj koji su s odmakom od jednog dana osudili vladajući i oporba u Vukovaru, dok je gradonačelnik Ivan Penava potvrdio kako su napadači pripadnici navijačke skupine BBB.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...