PISMO IZ VODOVODA Prijete mi novčanom kaznom, a djelatnika Vodovoda koji treba očitati brojilo mjesecima nisam vidjela

Dobila sam od zadarskog Vodovoda opomenu da im nisam osigurala dostupnost vodomjera te mi dopisom prijete novčanom kaznom od 1.327 eura. Kad sam pročitala taj dopis koji je potpisao direktor Vodovoda Tomislav Matek, skoro sam se onesvijestila.

Ovako nam je jutros započela svoju priču jedna naša starija sugrađanka koja živi na Voštarnici (podatci poznati redakciji).

Gospođa tvrdi da već mjesecima u poštanskom sandučiću u prizemlju zgrade u kojoj živi dobiva „ceduljicu“ na kojoj se traži od nje da telefonom dojavi Vodovodu stanje svoga brojila.

Ja sam stara i bolesna, ne mogu se saginjati i ulaziti u ormarić ispod lavandina, A i da mogu, ja vam se sinko ne razumin u te brojke, ne znam što tu triba pročitati – govori nam ova vidno uzrujana gospođa.

Svaki dan sam doma, u stanu, svih ovih mjeseci nikuda ne odlazim u jutarnjim satima prije ručka. Tu ceduljicu bi uvik uzela iz sandučića kad bi izašla poslije podne malo u šetnju i pitala bi se, pa zašto čovik ne dođe gori da očita to brojilo. Biće mu je ovako lakše, ostavi papirić i ode. Ali zašto mi onda prijete novčanom kaznom i pišu ovdje da im ja nisam učinila vodomjer dostupnim. Pa ovo je sramota! Bilo bi bolje direktoru koji je ovo potpisa da kontrolira te svoje koji ubacuju papiriće u poštanske sandučiće i odu, a da ni ne pokucaju na vrata. Ja sam na trećem katu, nema lifta. Čoviku se ne penje do mene, očito, pa sam ja kriva jer me u dopisu optužuju i prijete raskidom ugovora. Ne mogu virovati, ovo je sramota – požalila nam se naša sugrađanka i dodala na kraju:

Da sve bude još gore, Vodovod mi je to prijeteće pismo poslao poštom, preporučeno s povratnicom, ima onu oznaku „R“. To sam pismo našla u sandučiću, niti mi je uručeno u ruke, niti sam ga potpisala, a morala sam ako je pošiljka preporučena. Biće poštar potpisa umisto mene. Pa ima li normalnih u ovoj državi – čudi se umirovljenica koju je pismo iz Vodovoda jako uznemirilo.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...