Planirate praznike u veljači? Istražite jedini centar podzemne baštine po promotivnim cijenama!

Javna ustanova Baraćeve špilje, otvorila je vrata prvog centra podzemne baštine, nedaleko od već prepoznatljivih Baraćevih špilja.  Centar je otvoren za posjetitelje tijekom cijele godine, a njegovi sadržaji prilagođeni su za sve uzraste.

Na svega sat i pol vožnje od Zadra ili Zagreba te na 20 minuta od našeg najpoznatijeg Nacionalnog parka Plitvička jezera, u općini Rakovica, smjestile su se Baraćeve špilje.

Baraćeve špilje jedan su od skrivenih dragulja podzemlja, desecima tisuća godina u njima su se stvarali tragovi prošlosti, koji su sada u Speleonu – centru podzemne baštine, po prvi puta ugledali svijetlo dana.

Foto: Dinko Neskusil

U posjetiteljskom centru Speleon izložen je pravi mali vremeplov; od srednjeg vijeka do pleistocena. No ono što ovaj vremeplov čini posebnim svakako su nesvakidašnji sadržaji u postavu, tako posjetitelje očekuju hiperrealistične životinje izumrlih vrsta, osjetilna komora s prilagođenim uvjetima jednakim onima u špilji. Čitav postav popraćen je nizom suvremenih, multimedijalnih modela interpretacije kao što su maketarski prikazi, lcd ekrani, smartglass, replike, animacije, multitouch ekrani.

Foto: Dinko Neskusil

Speleon – centar podzemne baštine izlet je za cijelu obitelj, tako je za one najmlađe kreiran speleo poligon, odnosno dječja igraonica inspirirana speleologijom i ledenim dobom, a korištenje iste je besplatno za sve posjetitelje centra. Očekuju vas i besplatan parking u sklopu objekta, caffe bar, suvenirnica, speleoloteka i atrij s hiperrealističnim životinjama.

Foto: Krešo Šarić

Od 17. do 25. veljače u prodaji su ulaznice po promotivnim cijenama, odnosno 3€ povoljnije cijene individualnih ulaznica. Obilazak za djecu mlađu od 4 godina je gratis, a u cijenu ulaznice uključeno je i stručno vođenje. Više informacija o radnom vremenu i cijenama potražite na: https://baraceve-spilje.hr/posjeti-speleon/

Foto: Nikola Zoko

Otkrijte koje su životinje hodale našim prostorima prije 70 000. godina, upoznajte se sa stanovnicima Speleona, oči u oči sa špiljskim lavom, vunastim nosorogom, hijenom i ostalim zvijerima ledenog doba. S kakvim se sve preprekama susreću speleolozi… možete li ih i vi uspješno savladati? Odgovore na ova i brojna druga pitanja doznajte u Speleonu –  centru podzemne baštine!

Foto: Krešo Šarić

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...