POČEO JE U ZADRU Ratko Rudić: “Hrvatska je spremna za zlato, imamo sve što je potrebno!”

Nakon iznimnog zanimanja navijača i rasprodanih susreta hrvatskih vaterpolista u Dubrovniku, veliku podršku publike Barakude će imati i u Zagrebu na završnici Europskog prvenstva. Hrvatski vaterpolski savez objavio je kako su ulaznice za četvrtfinalni okršaj Hrvatske rasprodane.

Kao što je poznato, Hrvatska će u četvrtfinalu u petak od 18.30 sati igrati protiv boljeg iz dvoboja Grčka-Nizozemska, koji se igra danas od 17 sati.

Jedan od najboljih svjetskih vaterpolskih trenera svih vremena Ratko Rudić (75), koji je se ovim sportom počeo baviti u zadarskom Jedinstvu davne 1958. godine, najavio je za Antenu Zadar četvrtfinalni ogled, najvjerojatnije s Grcima.

Očekuje nas psihološki vrlo zahtjevna utakmica, koja će odlučiti hoćemo li ući u borbu za medalje ili ne. Grci su, u posljednje vrijeme, jedna od najjačih reprezentacija svijeta. Radi se momčadi koja je aktualni svjetski i olimpijski doprvak, prema tome, iza sebe imaju rezultate. U susretu s njima sve je otvoreno – odnos snaga je jednak. Obje reprezentacije imaju podjednake izglede za plasman u polufinale, govori svjetski priznati vaterpolski stručnjak i nastavlja:

Sve reprezentacije na Europskom prvenstvu, do sada su imale svoje uspone i padove. Primjer je Italija, koja je jednu utakmicu odigrala dobro, drugu loše. Ponavljam, sve je otvoreno. Osim rezultata Španjolska-Gruzija sve ostale utakmice bit će neizvjesne, Rudić smatra da je Hrvatska spremna osvojiti i zlatnu medalju:

Sigurno možemo otići i do samog kraja – do zlata! Hrvatska ima sve što je potrebno – momčad, igru i ambijent. Ali ne smijemo zaboravi niti ostale reprezentacije, koje, također, mogu otići do kraja, Rudić je otkrio kada misli doći u Zadar:

Planiram doći u Zadar, ali još uvijek ne znam kada, kazao je Ratko Rudić za Antenu Zadar.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...