Preminuo bojnik Vinko Šimunić Bubanj, ratni zapovjednik obrane Bibinja

Tužna vijest stigla je danas – preminuo je legendarni zapovjednik obrane Bibinja i pripadnik 112. brigade, bojnik Vinko Šimunić Bubanj.

Vijest o njegovom odlasku objavljena je i na Facebook stranici Vojne oznake Bibinje, čiju objavu prenosimo u cijelosti:

“Upravo u ovo vrijeme obilježavanja Operacije Maslenica napustio nas je naš Vinko.

Hrvatski Dragovoljac, Branitelj, Ronioc, Intruktor, Zapovjednik, Prijatelj i tako bih još mogao nabrojiti ali sigurno će ostaviti još netko svoj komentar.

Stvorio je generacije ronioca , vodio vojsku, zapovijedao i planirao. 

Dragovoljac prvih vojnih grupa koje su osnovane na području zadarske županije. Pripadnik 112.brigade, Ratni Zapovjednik obrane Bibinja,  ratni Zapovjednik 2. bojne 112. brigade.

Nakon Operacije Maslenica  za uspostavu Masleničkog mosta   važnu su ulogu imali i ronioci, a sve ih je okupio i organizirao naš Bibinjac Vinko. 

Nakon Domovinskog rata aktivno se bavi ronjenjem, osniva klub, sudjeluje u stvaranju novih ronioca, pomaže civilnim strukturama.

Od prvog dana prije 18 godina si pomagao da Vojne oznake Bibinje  dođu na ovu razinu. U svakom trenutku kad god bi te prekinio dok si radio u  polju  oko maslina i loze odvoji si uvijek vrijeme za razgovor i za moja pitanja.  Pratio si uvijek rezultate u streljaštvu,  ove godine nisi bio s nama ali nakon nekoliko brončanih medalja pala je zlatna i neka bude tebi u Čast!
Kad neko napusti ovaj svijet kažu da odlazi na nebo a ti si sigurno izabrao morske dubine.
Malo je reći HVALA TI NA SVEMU!
Laka ti Hrvatska zemlja za koju si se borio! Počivao u miru”.

Posljednji ispraćaj Vinka Šimunića Bubnja je u  srijedu 24.1.2024. godine. u 15,30 sati na novom groblju u Sasavac BIBINJE. 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...