STIŽE LI “GODOT”? Ministar Beroš u ponedjeljak potpisuje ugovor za nabavu 21 linearnog akceleratora, jedan ide u Zadar

U ponedjeljak, 29. siječnja 2024. godine s početkom u 14:00 sati u Velikoj dvorani (01/6) Ministarstva zdravstva u Zagrebu napoon će biti upriličeno svečano potpisivanje Ugovora o javnoj nabavi linearnih akceleratora.

Time Vlada Republike Hrvatske ostvaruje povijesnu nabavu opreme u javni zdravstveni sustav zahvaljujući ulaganju od 55,4 milijuna eura osiguranih iz Nacionalnog plana za oporavak i otpornost za 21 linearni akcelerator za Klinički bolnički centar Zagreb, Klinički bolnički centar Osijek, Klinički bolnički centar Rijeka, Klinički bolnički centar Split, Klinički bolnički centar Sestre milosrdnice i Opću bolnicu Zadar.

– Cjelokupno ulaganje u nabavu linearnih akceleratora i pripadajuću opremu za prevenciju, dijagnostiku i liječenje osoba oboljelih od raka iznosi čak 85 milijuna eura, a koje će nas približiti europskom prosjeku glede broja linearnih akceleratora u odnosu na broj stanovnika. Zahvaljujući tome smo osigurali snažne temelje za provođenje daljnjih reformskih mjera uključujući dodatno unaprjeđenje kvalitete usluga i poboljšanja zdravstvenih ishoda liječenja onkoloških pacijenata u cijeloj Hrvatskoj, navodi se u objavi koju potpisuje ministar zdravstva Vili Beroš.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...