VIDEO Ponovno napadnut SDP-ov Daniel Radeta, ovaj put i fizički

Predsjednik GO SDP-a Daniel Radeta ponovno je napadnut, najprije verbalno, pred djetetom a nakon toga i fizički, na radnom mjestu.

Tim povodom, stiglo je priopćenje iz SDP-a kojeg donosimo u cijelosti:

“Njegov krimen je što se u svom političkom djelovanju pozvao na odredbe iz Ustava i zakona RH. U ovom je gradu nakon toga zavladala atmosfera linča i otvorena sezona lova na vještice, zato su ga napali drsko i otvoreno, bez skrivanja. Napali su ga jer smatraju da to smiju i mogu, zato što se oni koji krše zakon ovdje osjećaju sigurno.

Kada se u društvu tolerira govor mržnje, prijetnje postaju uobičajen način komunikacije. Kada izostane pravodobna i odgovarajuća društvena reakcija na prijetnje, verbalno nasilje eskalira u fizičko. Ako se fizičko nasilje ne zaustavlja, društvo srlja u bezakonje i beznađe.

Izražavamo punu podršku predsjedniku SDP- a GO Zadar Danielu Radeti  i zahtijevamo da MUP i pravosuđe,  dosljedno i bez odlaganja,  počnu provoditi zakone RH i poduzmu sve što je potrebno kako bi počinitelje priveli pravdi. Na taj način institucije ovog društva i države jasno će pokazati da je ovakvo ponašanje nasilnika neprihvatljivo i da će svatko tko postupa kao oni snositi posljedice, u skladu sa zakonima RH.

Ne dopustimo da mržnja i nasilje nadvladaju načela i norme koja poznaje svako civilizirano i uređeno društvo.”

Sam Radeta o najnovije je incidentu izvijestio i na svom Facebook profilu gdje je, između ostalog, napisao:

– Tko je organizator ovog progona i tko manipulira s ovim ljudima? Tko je napisao priopćenje za medije nakon kojeg su krenuli napadi na mene i moju obitelj? Je li istina da na razini jedne “Udruge” postoji dogovor da mi se svakdnevno prijeti i da su svi ovi događaji organizirani?

U svojoj je objavi priložio i video snimku događaja:

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...