FOTO Više od 1000 djece svih dobnih skupina sudjelovalo na STEM tjednu “Let’s STEM together”

„Let’s STEM together“, slogan je STEM tjedna koji je održan od 12.-16. veljače 2024. godine u novootvorenom Odjelu za mlade Gradske knjižnice Zadar.

Proteklog je tjedna tako održano ukupno oko 95 zanimljivih radionica i edukativnih programa, a koncept radionica koji je bio prilagođen svim dobnim skupinama djece, pokazao se jako dobrim! Svi prisutni su iskazali veliki interes, a neki od njih koji su došli na samo jednu radionicu, ostali bi na koncu cijeli dan.

Gradska knjižnica Zadar se pokazala kao idealna lokacija za organizaciju ovakvog događanja; što zbog svog interaktivnog i multifunkcionalnog prostora, što zbog odlične podrške za vrijeme trajanja STEM tjedna.

– Bila sam na brojnim manifestacijama u Hrvatskoj i svijetu, ali sad s pravom mogu reći da s ovim prostorom, organizacijom, znanjem i umijećem ne zaostajemo ni za kim! Ovo je jedna nova razina i uspostavljanje novih obrazovnih standarda, inovativne pedagoške metode, upotrebe tehnologije i nove okoline za učenje. Obrazovni sustavi se mogu nadograđivati i unaprjeđivati ako postoji sinergija i suradnja između obrazovne politike, akademske zajednice i učitelja. I zato sve pohvale!, poručila je profesorica Anita Raljević Špralja iz Medicinske škole Ante Kuzmanića Zadar, koja već 24 godine radi u školi, istaknuvši još kako su u sklopu provedbe projekta „MEDICINSKA+: Unaprjeđenje rada Medicinske škole Ante Kuzmanića Zadar – regionalnog centra kompetentnosti u sektoru zdravstva“ proveli brojne edukacije u svrhu uspostavljanja novih obrazovnih standarda inovativnim pedagoškim metodama za upotrebu tehnologije u budućem simulacijskom centru.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...