GRAD ZADAR I ODBOJKA Branko Dukić: “Čekamo deblokadu proračuna!”

U Press centru dvorane Krešimir Ćosić potpisan je Sporazum o suradnji između Grada Zada, Hrvatskog odbojkaškog saveza (HOS) i ŠC Višnjik.

Predsjednik HOS-a Frane Žanić tom je prigodom rekao:

– Grad Zadar i ŠC Višnjik postat će partner Hrvatskom odbojkaškom savezu (HOS) u organizaciji velikih, ali i natjecanjima mlađih kategorijama – koji su u Zadru već prisutni. Ono što mogu najaviti jest da ćemo u 2028. godine u ŠC Višnjik pokušati dovesti Europsko prvenstvo za odbojkaše. Isto tako, u Zadru ćemo nastojati svaku godinu organizirati po jedno svjetsko ili europsko natjecanje – na najvišoj razini. Nadam se da će ženska i muška reprezentacija Hrvatske napraviti rezultat, kako bi već iduće godine u Zadru organizirali Svjetski kup ili Svjetsku ligu. Glavni cilj HOS-a je dovesti ponovno Europsko prvenstvo u ŠC Višnjik, kazao je Žanić.

Riječ je uzeo direktor ŠC Višnjik Denis Karlović.

Velika mi je čast i zadovoljstvo što je HOS kao jedan od najorganiziranijih Saveza izabrao ŠC Višnjik. U proteklom smo periodu surađivali na obostrano zadovoljstvo, bili smo dom hrvatskim odbojkašima i svim uzrastima. Velika je ovo promocija za ŠC Višnjik, znajući i koliko se prihoda ostvaruje u sektoru ugostiteljstva. Ključ našeg uspjeha jest suradnja s nacionalnim Savezima. S ovim četverogodišnjim Ugovorom kojeg ćemo potpisati – samo ćemo produbiti suradnju. Zadar je grad košarke, ali i grad sporta. To pokazuje i posjeta svim na natjecanjima u organizaciji ŠC Višnjik, rekao je Karlović.

Gradonačelnik Zadra Branko Dukić – dotaknuo se i blokiranog gradskog proračuna.

– Hvala HOS-u na dosadašnjoj suradnji, a pohvale Denisu Karloviću kao direktoru ŠC Višnjik na dugogodišnjem uspješnom radu. Višnjik je postao stjecište različitih velikih događanja i radosni smo što je ovaj kompleks pravi potez Grada Zadra – koji omogućuje snažnu promociju. Nastavit ćemo raditi na razvoju Višnjika i čekamo deblokadu proračuna – da bismo mogli početi ostvarivati projekte otvorenog olimpijskog bazena sa skakaonicom, polivalentne dvorane i dvorane za stolni tenis, kao i drugih sadržaja, kazao je Dukić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...