JE LI HRGOVIĆ IZIGRAN? Željko Mavrović: “Ima veliku šansu u borbi protiv Furyja i Usika, udara čvršće!”

Tyson Fury morao je odgoditi meč s Oleksandrom Usikom zakazan za 17. veljače. U Rijadu se trebao održati spektakl između Britanca i Ukrajinca za titulu apsolutnog prvaka boksačke teške kategorije, no on je otkazan zbog Furyjeve ozljede.

Pojavila se informacija da bi to moglo dati šansu hrvatskom teškašu Filipu Hrgoviću (ima status obaveznog izazivača za IBF pojas) – za napad na tron protiv Usika, no od toga, zasad, neće biti ništa.

Fury je trenutno nositelj pojasa po verziji WBC, dok Usik u svom vlasništvu ima pojaseve WBA, IBF, WBO i IBO verzija. Trebali su odraditi borbu nazvanu “meč stoljeća” i u ringu odrediti – tko je od njih apsolutni vladar teške kategorije.

Borba je otkazana, nakon što je Fury tijekom treninga – dobio udarac od hrvatskog borca Agrona Smakićija. Zadobio je duboku posjekotinu iznad oka, koja je zahtijevala i šivanje.

Proslavljeni hrvatski boksač Željko Mavrović (55), prokomentirao nam je odgodu meča Fury-Usik, kao i kakve bi izglede imao Hrgović u borbi s njima.

– Žao mi je Furyja – zbog nesreće koja mu se dogodila. Vidio sam udarac kojeg je zadobio u sparing meču sa Smakićijem, koji ga je pogodio lijevim krošeom. Udarac je sjeo na arkadu i napravio baš debelu posjekotinu. Mislim da je nakon svega najnesretniji upravo Fury – koliko god sada ljudi kalkuliraju bi li se ili ne bi mogao boriti s Usikom. S ovakvom posjekotinom, sigurno nije u stanju odraditi više niti jedan sparing, a bez pravog sparinga nije u stanju boksati protiv Usika, Mavrović je uvjeren da Hrgović nije bez izgleda ni protiv najjačih boksača:

– Hrgović ima svoju šansu i protiv Furyja i protiv Usika! Udarci su mu čvršći i tvrđi i od jednog i od drugog! Može primiti i više udaraca, ponavljam, ima veliku šansu u borbi s njima, za kraj je dodao:

– Saudijci bi mogli financirati Hrgovićev meč – ako Hrvatska to nije u stanju, kazao nam je Željko Mavrović.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...